Juče kupim kutiju Excite Plinking dijabola za probu, koliko vidim, nisu se nešto pominjale na forumu.
Pucao danas malo u dvorištu na 9-9,5 metara stojeći sa naslonom, zakasnio sam, zašlo sunce i uhvatila me hladovina, duva vetar, smrzle mi se ruke pa nisam probao koliko sam hteo.
Uglavnom, iznenadio sam se da po vetru nema velikih odstupanja za razliku od Sport S Matchi onih Mađarskih KG&KG sa ravnom glavom koje su po vetru pravile "grupe" po 3-4 cm. Sa Excite dve grupe po 4 dijabole od 14 i 18 mm mereno od kraja do kraja grupe i to pucano po vetru (nisam čekao da stane) i sa kilavom M56

.
Ne znam da li je meni zapala takva kutija ali dijabole su dosta tamne i "prljave", posle 10-tak komada ostaje crno na prstima. Urađene su dosta dobro, suknjica je, za razliku od Sport S, ravnomerne debljine ali ima možda 15-tak % dijabola koje u suknjici imaju vrlo tanke ostatke od izrade koji se vrlo lako skidaju ko hoće da se zeza. Sve vreme ih upoređujem sa Sport S jer je razlika u ceni 50-tak dinara.
Nisam stigao da ih probam sa Slaviom 631 (morao sam Zastavu da testiram) ali Slavia sa Sport S i KG&KG radi odlično. Ne znam, pretpostavljam da je mala snaga Zastave po vetru bolje legla sa Excite dijabolama.