DIJABOLE

Sto se tice slanja kurirskim sluzbama to je skroz okej samo da se upakuje valjano, mp tropik peloponez i panim. Od njih sam porucivao i nikakav problem samo ih 3 puta napomenem da dobro upakuju

kircan said:
Nije bas tako crno, Meni su stigle tri kutije dijabola iz mp tropica pre neki dan i mogu vam reci da je bilo prilicno lepo upakovano, velicine rukometne lopte i sve je stiglo bez ostecenja, naravno da rizik postoji, ali meni je zaista nemoguce da se odvezem 160km tamo i nazad za tri kutije dijabola.

MP Tropik je ok i obično dobro upakuju, ljudi su spremni na saradnju, ali koliko god da dobro upakuju paket ništa ne pomaže ako ga neki čoban iz kurirslih službi napuca nogom...

https://ibb.co/Yt4V920

Ljudi, kakva su vasa iskustva sa ovim brojem prese kod Jumbo Heavy 1.175 ?? Hvala najlepse...

Da li je neko probao ove dijabole? Ne znam ni koja je marka, valjda ono "Kg&Kg". Kupljene na pijaci, cena smešna. Na izgled skoro da nema razlike u odnosu na Sport S Match, jedino je od nje za nijansu duža. Ima i Hunting varijanta.

Celih 100 % je tačno da ja nisam nikakav reprezentativni uzorak :D ali sa ovim dijabolama nemam ama baš nikakve razlike u odnosu na Sport S Match. Probao sa Slaviom, uporedo i jedne i druge dijabole i ne postoji način da se na meti vidi razlika.
Probao sam i neke druge lošije dijabole i tu mi odmah pokaže rasipanje.

Attachments

• screenshot_00003.jpg
    screenshot_00003.jpg
    36.8 KB · Views: 1,231
jedne od retkih na nasem trzistu koje nisam porobao, otici cu na pijac da probam i njih. ne moze da skodi

Nisam kupovao Sport S dijabole bar dve godine. danas kupim dve kutije da ih probam sa Valterom i učini mi se da su malo drugačije nego kako ih ja pamtim. Možda grešim, ali čini mi se da su vidljiviji tragovi od prese, tj. livenja, kao i da je sam izgled za nijansu drugačiji. Nemam ni jednu dijabolu iz starijih serija i ne mogu da uporedim, pa molim nekoga ako zna da napiše.
Uskoro ću isprobati preciznost, pa ćemo videti.

20211023_223926.jpg

20211023_223901.jpg

:D Joco moj,možda lupam gluposti ali mislim da čika Walther nije pravio lg400 da se u nju gura Sport S dijabola.Ja u svoje FWB ne bih...Mislim ako imaš tako sofisticiranu i preciznu spravu,onda i dijabole treba da kolko-tolko prate da bi dobio odgovarajući rezultat

Za upoređenje, Sport S imam od prošle godine i nove, kupljene pre dve nedelje..
Kako uspevam izmeriti, oba su ista kalibra, ali ove novije su malko duže i osetno teže ulaze u cev,- gledajući razliku lupom, imam utisak da su tragovi prese izraženiji
new1.jpgnew2.jpgold1.jpgold2.jpg

Pucano iz Slavie, pp700 na 10-15m. Obe su jednako "tačne". pp700 primeti razliku između Sporta i JSB Simply...
@glale: Nisam imao zadovoljstvo (osim, možda par dijabola u NS) pucketati iz takvih spravica, ali ja bih posebno dezinfikovao/marinirao svaku dijabolicu

Pardon, nisam očistio šubler...

glale said:
Mislim ako imaš tako sofisticiranu i preciznu spravu,onda i dijabole treba da kolko-tolko prate da bi dobio odgovarajući rezultat

Bata Glale ti si kao i obično u pravu i ja se sa tobom u potpunosti slažem. U tom smislu sam se opremio sa par kutija ovih dobrih, a čekam da mi stigne još nekoliko kutija. :)

20211024_100836.jpg

A one Sport S sam kupio iz čistog patriotizma (znaš ono "kupujmo domaće!") i to svaga dve kutije. Potrošiće se i one. Za njih imam Artemis pištolj. :)

chaba said:
Kako uspevam izmeriti, oba su ista kalibra, ali ove novije su malko duže i osetno teže ulaze u cev,- gledajući razliku lupom, imam utisak da su tragovi prese izraženiji

Tako je, to sam i ja primetio i zato pitao. Malo me brine to teže ulaženje, tako da Sport S idu za pištolj, a za Valtera samo najbolje (bata glale, poslušaću te).

Pre neki dan kupim kutiju Sport S, imam i nešto iz prethodne, obe su dužine 5,47 mm, merene digitalnim šublerom. Mrzi me da idem do garaže za analogni. Ali to je to, oko 5,5 mm, sigurno nisu 5,8 mm. Verovatno stara tura ostala u prodavnici.

Ove sa slike konkretno, sam nabavio iz Engleske još prošle godine. Ali moram poručiti još, jer će mi sada trebati...

Juče kupim kutiju Excite Plinking dijabola za probu, koliko vidim, nisu se nešto pominjale na forumu.
Pucao danas malo u dvorištu na 9-9,5 metara stojeći sa naslonom, zakasnio sam, zašlo sunce i uhvatila me hladovina, duva vetar, smrzle mi se ruke pa nisam probao koliko sam hteo.

Uglavnom, iznenadio sam se da po vetru nema velikih odstupanja za razliku od Sport S Matchi onih Mađarskih KG&KG sa ravnom glavom koje su po vetru pravile "grupe" po 3-4 cm. Sa Excite dve grupe po 4 dijabole od 14 i 18 mm mereno od kraja do kraja grupe i to pucano po vetru (nisam čekao da stane) i sa kilavom M56 :D .

Ne znam da li je meni zapala takva kutija ali dijabole su dosta tamne i "prljave", posle 10-tak komada ostaje crno na prstima. Urađene su dosta dobro, suknjica je, za razliku od Sport S, ravnomerne debljine ali ima možda 15-tak % dijabola koje u suknjici imaju vrlo tanke ostatke od izrade koji se vrlo lako skidaju ko hoće da se zeza. Sve vreme ih upoređujem sa Sport S jer je razlika u ceni 50-tak dinara.

Nisam stigao da ih probam sa Slaviom 631 (morao sam Zastavu da testiram) ali Slavia sa Sport S i KG&KG radi odlično. Ne znam, pretpostavljam da je mala snaga Zastave po vetru bolje legla sa Excite dijabolama.

Attachments

• IMG_20211110_104940.jpg
    IMG_20211110_104940.jpg
    329.3 KB · Views: 903
Uglavnom prvo pitam za savet pa onda kupim, ali sada je situacija bila takva da sam prvo kupio, pa sada pitam. :)
H&N Finale Maxx Light 0,51g i H&N Finale Maxx Heavy 0,53g. Ako ih je neko isprobao, ima li neke realne razlike među njima po pitanju preciznosti? Neću imati uslova da ih detaljno testiram još dve nedelje, pa rekoh da pitam. :)

h&n-light-heavy.jpg

ja imam light varijantu, i kada sam ih testirao vrhunski rade, naravno ne iz stava nego sa naslona. a verujem da ne moze biti znacajne razlike, jedino ako nisu 4,51, 4,52 its, mada ni onda.
lepa je i kutijica, vrlo elegantna

Verujem da su vrhunske (ako ništa drugo, takva im je cena :D ). Videćemo kako se slažu sa Waltherom, mada verujem da neće biti problema. Svakako javljam.

Users who are viewing this thread

Back