Imam nekoliko pitanja za iskusnije. Podebljacu neke moje nedoumice, kako bi vam "svarljiviji" ovako dugacak post
Kako su se za
springerice pokazala extra lake bezolovne dijabole kao sto je recimo HN Field Target Trophy Green 4,5/0.37 grama ?
Da li cu mozda nesto da dobijem na preciznosti, na 30-40m, ali i da li cu mozda nesto da mehanicki zeznem ?
Verujem da ce mnogo brze izletati iz puske, ali me brine sve ostalo ...
Kako ce sve to unutar puske mehanicki da se odvija. Razmisljam ... ovako lake dijabole ce vrv uzrokovati brze pokretanje projektila iz stanja mirovanja, te shodno svojoj masi takodje i brze kretanje svega sto je unutar cilindra. Malo me plasi koliko ce sve to da bude mehanicki ok za springericu... jer ce klip sa dihtungom napred imati osetno vecu brzinu nego sa dijabolama od 0.5 do 0.54 gr koje sam do sada koristio.
Puska je iz potpisa, znaci Slavia 634, sa malo doteranom oprugom, cevkom od 530mm od 631 i brzinom od 230-235m/s sa HN Sport 0.53grama. Znaci oko 14J. Mereno skoro tacnim hronijem (konacno sam i to uradio).
Sto se tice preciznosti na
25m (5kom), cesto se dogodi i cudo da grupa bude manja od 10mm, ali je neki prosek 20-25mm sa HN Sport 0.53grama. Na vecim daljinama prosek je recimo oko 40mm na
35m, takodje sa HN Sport (ponekad se i na toj daljini dogodi cudo od grupe

). U oba slucaja je
potpuno zatvoren prostor, znaci uticaja vetra nema. Kako god da se sabere i oduzme, za sve moguce daljine meni uvek HN Sport 0.53gr za 790 din/500 kom ispadaju najbolje
Uopsteno, nisam nesto mnogo Field Terget dijaobola probao. Pogotovo skupljih. Jesam Cometu Exact 0.53 gr (malo losije se meni pokazale od HN Sport) i HN Filed Target Trophy 4.52/0.56 grama (dosta losije se meni pokzale od HN Sport). Takodje sam primetio da za 634 jednostavno ne idu teze dijabole. Recimo da jos uvek nisam potrosio jednu kutiju JSB Exact Heavy 0.67 grama, jer su mi katastrofa za bilo sta.
Juce sam hteo narucim ove ekstra lagane, ali sam malo poprikocio, rekoh da prvo pitam, ionako mi ponedeljak skoro uvek dana za narucivanje svega i svacega

. Nisu one bas ni jeftine, 1600 din/300 kom.
Ili dajte predlog za neke druge zaobljene dijabole za springericu. Ne znam, JSB Exact Express 0.51gr mozda ?