DIJABOLE

Konkretno ako su iste serije dijabole onda nema razlike.Mislim da imam JSB exact preko 10 različitih serija dijabola I svaka serija je priča za sebe na papiru.Papir najbolje pokaže stanje stvari.Čak neki od nas imaju i tzv. ,,pellet resizer'' u više potkalibara....Da ne pametujem previše I ne otkrivam kuda ova ,,bolest'' može da ode🤣
Jednostavno kada nađete dijabolu koja vašoj pušci i mozgu godi probajte da kupite tu istu seriju u što većem broju.Barem ćete onda imati stavku manje da krivite za loše rezultate.
Ovo iz mog ličnog iskustva pišem🤣
Ti si kolega opasno zaglibio..

Samo jos da priznas da peres dijabole u sapunu od Manga i Jojobe, i ispiras ih u suzama jednoroga, pa da zovemo Drajzerovu :)

Uz pozdrav: Zbog tebe noci ne spavam

Oznaka sa donje strane jsb diabola ima u sebi seriju, datum, mašinu i kontrolora pod šiframa. Ne mogu trenutno da se setim redosleda ali ima na" youtube" poseta jsb fabrici u Čr. U tom videu je sve objašnjeno.
20240112_114024.jpg

To bi otprilike značilo da kada se nađe precizna diabola za svoju cev, juri se isti broj na poleđini kutije

I to opet ništa ne znači.Kalupi se vremenom habaju i menjaju...što je kalup na presi noviji to su dijabole ujednačenije,manje tolerancije.Mada,apsulutno je naj veći problem u našim glavama...a tu baš i nema leka😅

@glale

Ma izdrzace celicni kalup tvrdoce 58-65 na Rockwelovoj skali milione dijabola pre nego se izlize od mekanog olova, ali istina izhabace se i on vremenom, 100% si u pravu.

I zamisli sad takmicara (zamalo da kazem coveka :) ) koji juri JSB exact, ali ne 4.5 nego bas 4.52, od kalupa 54 iskljucivo proizvedeno 2020-22 :ROFLMAO:
Pa ih jos pere, sortira, peva im uspavanke...

Koji je to placebo efekat ili sujeverje neko, ali nema veze, jer ako on istinski veruje da mu ta dijabola daje prednost, nek roka.

Ja sam zesci amater cija disciplina dozvoljava sunjanje, pa kad mi je daleko ja se priblizim, i ne moram da brinem o petoj decimalnoj tacki, inace da sam ozbiljan takmicar, mazio bi ih, pazio i zvao i Djole, samo da mi medalja zavisi od toga.

Last edited:
Ne sekiraj se za takmičare,za njih idu posebne serije dijabola.Oni sebi testiraju serije i kad nađu za svoju cev,onda uzimaju zalihu za celu godinu...U paketu od 10 kutija možda sam našao 5 komada za koje sam pomislio da možda nisu 100%...

Tako je i na mojoj Diani, a uvek su mi bolje grupisale dijabole koje lako udju u cev, ne secam se da mi je i jedna pravila dobre grupe koja je tesno ulazila, dakle ne mora da znaci da moras da trazis dijabolu koja ce tesno ulaziti...

Primecujem da se s vremena na vreme pojavi na forumu tako po neki nepregledani clan i izazove ovakvu reakciju ostalih, slobodno mogu reci umerenih i vrlo iskusnih strelaca i clanova ovog foruma...mozda da se moderatori povremeno ukljuce u administrativne poslove koje inace rade,pa kad uoce odredjene anomalije ovakve vrste, odreaguju pravovremeno, a sve u cilju ocuvanja kvaliteta foruma. P.s. ovo nije jedina reakcija ispoljena na Tortojedove postove, bilo ih je i ranije od strane i drugih vrlo kompetentnih clanova, otprilike sa istim primedbama...mozda da se tada odreagovalo, do ovoga ne bi doslo....ili ce biti :Glock once, Glock forever

Sent from my SM-A336B using Tapatalk

U međuvremenu je kolega Tortojed opomenut. Administracija se trudi da radi svoj posao kako treba, a tako će biti i ubuduće. Smatramo da svakome treba dati šansu da iskaže svoje mišljenje, ali do mere kada to ne remeti normalan rad foruma. Mi ne želimo da budemo prestroge sudije, iskazujemo moć banovanjem i treniramo strogoću, ali nekada na žalost, nema druge. Pogotovo kada veči broj članova ima primedbe. Stav većine nam je svakako najvažniji.
Svi komentari koji izlaze iz teme dijabola će uskoro biti uklonjeni.

Ja nisam puno hteo da se mesam u ovoj temi jer sam vec ranije pisao o tome kako treba da izgleda relevantno testiranje dijabola,jer hvala bogu do sada sam isao u sve fabrike na testiranja dijabola i mk municije za reprezentaciju,pa znam kako to tacno treba da izgleda. Elem, sto rece Srpce pojave se ljudi kao Glock ili njegovi derivati gde slucajno ili namerno truju razne teme,u ovom slucaju vise mislim da je neznanje nego losa namera Tortojeda,kojeg ja javno pozivam da dodje kod mene u sredu i podruzi se sa kvalitetnim ljudima sa ovog foruma koji su svake srede kod mene u streljani postali inventar(zbog cega mi je neizmerno drago) i proba da shvati i nauci kako stvari zapravo treba da izgledaju i funkcionisu po pitanju sportskog streljastva ili hobi pucanja,svejedno.
A naravno ,dobrodosli su i svi ostali ljudi dobre volje.

Послато са SM-A346B помоћу Тапатока

Ja imam malo radikalniji pristup kada se pojavi takva neka individua, ali nisam cesto na forumu pa ne registrujem. Da sam cesce bio bi radikalniji. Seci u korenu ako drzis dao renomea foruma

Sent from my 22101316UG using Tapatalk

Ево пошто се прашина мало слегла, да и ја додам коју...
Пушка: Баикал МП 512
Став: седећи, са предњим ослонцем (документовано на профилној слици)
Даљина: 25,54m (јер тако смо у могућности :))
И у поређењу са сликама колеге Webley & Scott још једном се потврђује да је ''прецизност'' неке дијаболе веома релативна ствар и да се разликује од цеви до цеви. Неке са којима је код њега лошија група, моја пушка је боље груписала, и обрнуто.
Спорт С сасвим солидне, Спотон и Гамо па и не баш, RWS одличне, Геко (такође RWS) можда и најбоље. Ако ћете да ми верујете на реч и H&N sport су одличне, мада немам фото доказа за то, јер због самовољног ресета телефона сам остао без великог броја слика! :ROFLMAO:

Attachments

• Meta MP512 01.JPG
    Meta MP512 01.JPG
    67.6 KB · Views: 35
  • Meta MP512 02.JPG
    Meta MP512 02.JPG
    75.9 KB · Views: 35
  • Meta MP512 03.JPG
    Meta MP512 03.JPG
    61.3 KB · Views: 35
  • Meta MP512 04.JPG
    Meta MP512 04.JPG
    55.6 KB · Views: 33
  • Meta MP512 05.JPG
    Meta MP512 05.JPG
    63.1 KB · Views: 35
  • Meta MP512 07.JPG
    Meta MP512 07.JPG
    60 KB · Views: 36
Može li neki sajt za online naručivanje, može i na pp ako nije po pravilima foruma?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Пронашао ове диаболе при селидби, ко зна колико стоје, претпостављам да су турске.
b42cc158d54d6b8a0b5e3877f52cb5e0.jpg

Послато са 2209116AG помоћу Тапатока

Users who are viewing this thread

Back