Zaboravio sam napisati da sam HST odnosno zazor na točkiću snage otpustio na 19mm, slabije od fabrike i da tako postiže gore pomenute brzine sada sa 18 greina. Broj gađanja po punjenju nisam brojao jer od posete Voji punim do 220-230 bara i tako ispucam minimum 6 magacina po 18 komada a da ne "spadne" sa regulatora.
Od kvarova i štete prilikom eksperimentisanja mogu da prijavim da ih nije bilo. Nisam potrošio ništa, polomio ništa. Jedino što nema nazad, obrušeno i razbušeno se ne može vratiti u prvobitno stanje.
C3 famozni o-ring mi je jednom izdahnuo ranije kada sam se zezao sa .25 kalibrom i posle ispucanih par hiljada dijabola pre ikakvog "tuninga". 33.95 greina na oko 135 bara sa čekićem oko 17,5mm i oko 256m/s i par stotina-hiljada dijabola. To je bio jedini pravi zastoj sa puškom. O-ring u cevi kroz koji prolazi pellet probe sam takođe jednom menjao ali to više iz hira jer ih imam a čistio sam cev.
Ako dođe jednom .25 lajner 700mm a nadam se da hoće imam par ideja oko čekića, tegova, opruge za zatvaranje ventila, njene pretenzije itd ali o tome kada dođe vreme da ne pišem napamet. Sve to ako bude potrebe ili problema sa konstantnošću brzine a koliko vidim neće.
Pani, jel teflonske podloške koristiš umesto C3? Ja delrin plastiku nigde nisam našao, da li je to zamena za nju?
Imam 50-ak pur90 oringa za zamenu C3 ali ako se bude često lomio malo će me mnogo mrzeti svaki put da rastavljam pušku da bih ga zamenio.