FX Impact .22 silver

SandroNS said:
i par stotina-hiljada dijabola.
Jesi li stvarno uspeo ispucati par stotina-hiljada dijabola?
Mislim,ako jesi svaka čast.Ja u dobrom danu mogu da ispucam nesto vise od 1500 dijabola.Ali takvih dana sam imao par.
Ti sigurno onda radiš samo za dijabole i režije :lol:

I da dodam stvarno nemas srece sa maćehom carinom i poštom.Do sada sam najduže čekao pošiljku oko 40dana.

Jedva čekam da vama impaktovcima stignu lajneri,pa da vidimo rezultate.

Ma par stotina ili par hiljada izgubih evidenciju, umesto drugo "par" metih crticu :D
A što se tiče maćehe, daljinomer ne mrda od 06.04. sa statusom "za carinu", izgleda imaju veliku gužvu ili sam im zapao za oko pa me taslače uzduž i popreko...

:lol: Uff ja pomislio da si najveći manijak na balkanu po broju ispucanih dijabola za godinu dana.
Tu ne računam profesionalce.

SandroNS said:
Zaboravio sam napisati da sam HST odnosno zazor na točkiću snage otpustio na 19mm, slabije od fabrike i da tako postiže gore pomenute brzine sada sa 18 greina. Broj gađanja po punjenju nisam brojao jer od posete Voji punim do 220-230 bara i tako ispucam minimum 6 magacina po 18 komada a da ne "spadne" sa regulatora.
Od kvarova i štete prilikom eksperimentisanja mogu da prijavim da ih nije bilo. Nisam potrošio ništa, polomio ništa. Jedino što nema nazad, obrušeno i razbušeno se ne može vratiti u prvobitno stanje.

C3 famozni o-ring mi je jednom izdahnuo ranije kada sam se zezao sa .25 kalibrom i posle ispucanih par hiljada dijabola pre ikakvog "tuninga". 33.95 greina na oko 135 bara sa čekićem oko 17,5mm i oko 256m/s i par stotina-hiljada dijabola. To je bio jedini pravi zastoj sa puškom. O-ring u cevi kroz koji prolazi pellet probe sam takođe jednom menjao ali to više iz hira jer ih imam a čistio sam cev.

Ako dođe jednom .25 lajner 700mm a nadam se da hoće imam par ideja oko čekića, tegova, opruge za zatvaranje ventila, njene pretenzije itd ali o tome kada dođe vreme da ne pišem napamet. Sve to ako bude potrebe ili problema sa konstantnošću brzine a koliko vidim neće.

Pani, jel teflonske podloške koristiš umesto C3? Ja delrin plastiku nigde nisam našao, da li je to zamena za nju?
Imam 50-ak pur90 oringa za zamenu C3 ali ako se bude često lomio malo će me mnogo mrzeti svaki put da rastavljam pušku da bih ga zamenio.

Sandro, nosam bio na forumu neko vreme imo bitnijih stvari na pameti. Da za C3 koristim teflon a i industrisku plastiku onu kuvanu. Nezvam tacno sad napamet spoljnu meru ali ista je kao i hamer u tom delu sirina je testirana od 2 i 2.5mm i obe su ok. Rupa je 3.5mm. Ako se napravi 3mm previse je uska a i hamer je udara i u tom delu oce hamer da je useca.

E na ovo sam mislio ... ostane otisak od hamera.
Levi prsten nov, desno posle 1000 dijabola.

Attachments

• 20190411_214445-980x2016.jpg
    20190411_214445-980x2016.jpg
    285.6 KB · Views: 2,787
Hvala, predpostavio sam da je ta namena. Našao sam par firmi iz Srbije koje prave/prodaju plastične šipke raznih materijala i dimenzija pa ću poručiti adekvatnu da mogu napraviti podloške. Imam pur oringe za zamenu ali ako se delrin ili teflon pokaže dugotrajniji a hoće, manje muke zbog rastavljanja puške.

Još jedna stvar koja na Impact modelu odlazi vremenom je točak za podešavanje tenzije čekića. Mali vijak, mislim 3mm navoj upire u ekscentar točka i posle par hiljada( da ne napravim opet lapsus tastaturus :) ) ispaljenih dijabola napravi lepo udubljenje. Na slikama se vidi da na poziciji 5, koju najčešće koristim ima najdublje ulegnuće. Rešava se samo zamenom istog ili laganim dotezanjem istog malog vijka. Ko često menja parametre puške to i ne primeti a ko ništa ne dira uoči lagani pad brzine ali kroz dugačak vremenski period ne naglo. Udubljenje kod mene na "podeoku 5" je oko 0,3 mm.

Druga stvar je održavanje magacina. Nakupi se vremenom otpadaka od olova unutra i hoće da se zalepi za dijabolu i onda ode u cev. Da li pravi problem ili ne ja ne znam ali nije loše očistiti ponekad. To se odnosi na sve magacine tog tipa, Royale, Streamline, Crown... Ako ništa drugo, ti opiljci se razvlače po cevi i prljaju je. Kada ga sklapam, podmažem oring, unutrašnji deo gde naleže plastičan nazubljeni točkić na aluminijum i namotam oprugu za 1,5 krugova. Nemam zastoja ni u 22 ni 25 kalibru.
power poz 5.jpgpower poz max.jpgperljavi magacin 2.jpgprljavi magacin 1.jpgprljavi magacin sredjen.jpg

Svašta se radilo, slabo se bitisalo na forumu pa hajd' da malo referišem.
Stiglo:
sleeve 1.jpgsleeve 2.jpg
Produžetak takozvanog rukava iliti "sleev"-a za stx sistem. Sa 600mm na 700mm bez kupovine celog kita. Moglo bi i sa 500mm na 700mm verovatno. Iskorištena precizna cev, spoljne mere 14mm i debljine zida 2mm. Strugar uzeo 200 dinara da napravi po komadu. Čekam sledeći uvoz da poručim slug lajner 6,35 700mm koji sam ovaj put zaboravio jer sam imao poduži spisak za Peloponez... :roll:
Za produženje od 100mm treba cev od 125mm, 25mm spoljni navoj i onda glatka cev koja sa druge strane ima unutrašnji navoj u dužini od 30mm. Sve je 1/2 unf.
Evo crtež, NASA da mi zavidi :)
crtez rukav.jpg
Ovo još nije stiglo, treba da krene, tri komada:
impact plenum 2.jpg
Nadamo se da je do sledećeg vikenda u Srbiji.

Tiha voda, breg roni..
Svaka čast Sandro, kod tebe tajac, pa pravo medju rogove😉
Interesentno ovo za produženje cevi.

U časovima dokolice i čekanja delova sa raznih strana odlučio sam probati modifikaciju fabričkog LDC-a. Video na netu da neki Amer koristi gumene debele podloške a pošto mi samo u gvožđe verujemo (nisam našao adekvatnu plastiku ili gumu da budem iskren) potražio sam podlošku m8x30mm. Nije po JUS-u ali postoji i nažalost ni jedna gvožđara u Novom Sadu je nema. Uzeo sam širu m8x24 i epoxy lepkom zalepio na m10x30. To je najpribližnija dimezija unutrašnjem prečniku fabričkog LDC-a koji je oko 32mm. Uvek me nerviralo zašto je fabrički šupalj ko stara cipela, nikakvih baflova unutra, samo burence. Prethodno sam unutrašnji zid oblepio onim samolepljivim filcom što se stavlja na noge od stolice da ne škripi i za prvi test to je pozicioner i distancer novonastalih bafera. Ako se pokaže učinkovito iskoristiću ili neku cev ili naravno vikler za kosu kao distancere kasnije. Verujem da su mnogi probali ili makar pomislili da bi vikler pomogao umirenju pucnja :) Ja jesam :) Delrin šipku 8mm sam koristio kao alat za proveru pozicije podloški jer mi svakako nizašta drugo ne koriti a i izlazna rupa je fabrička nešto malo veća od 8mm. Idealno.
Rezultat je da je puška čujno tiša sada sa tim baferima, ton je zvučno malko višlji nego sa Huggettom ali nemam osećaj da je i glasniji. Sve se menja kada se opali na prazno, tada je ovaj drugi osetno tiši. Heggett je za trećinu duži ali i malo manjeg prečnika, možda i to ima veze, nemam pojma. Pravi test sledi na otvorenom kada se bude gađalo. Evo par slika da se stekne bolji uvid u realizaciju.
01 pocetak i lepljenje.jpg02 samolepljivi filc.jpg03 ugadjanje prečnika trakom.jpg04 gotov bafl obelezen markerom.jpg05 pred sklapanje.jpg06 sklapanje.jpg07 iznutrica.jpg08 poslednji test delrin 8mm.jpg

Važna napomena: bez zezanja, ovo može biti veoma opasna rabota ako se ne pazi. Merio sam pet puta prije nego sam sekao. Što bi Ernest R. rekao "this is critical". Rupe na podloškama sam markerom ofarbao da vidim potencijalne tragove kačenja dijabole, stavljao jedan po jedan, merio merio i merio. Ništa dobro se ne može očekivati ako dijabola zakači ili udari u 2mm debeli metal na usima cevi. Pre montaže mlatio, bacao na tepih, mućkao i ne znam šta još radio sa LDC-om da vidim da li će se razcentrirati podloške.
Eto, upozoreni ste :)

Bilo bi zanimljivo izmeriti nekim uradjajem kolika je razlika u zvuku. Mozda cak i onom aplikacijom na telefonu.

Ala si ga opravio ... svaka ti cast !!!
Mene isto muci to sto zjapi ta rupa prazna.
Dobra ideja i nadam se da ce da dobro sluzi svrsi. :D :D :D

da
moram nešto i ja takvo da uradim ali me brine da ne otežam vrh cijevi sandro
jesi mjerio težinu bez i sa tim ?

Eto sad vas ima trojica. :lol:
Manijaka!
Bravo Sandro na prezentovanom radu.

Zveki, komplet podloške su oko 50 grama, lepak i filc zanemarljivo. Moderator sa izmenama je oko 136 grama a fabrički šupalj je oko 85 grama. Huggett je oko 150 grama.

Stiže komplet 5,5 700mm komplet cev i slug lajner a 6,35 lajner će sledeći put. Neću sve odmah da ispucam, dosadiće mi, ovako je duže interesantno.
Stigao VS nakon puta od Singapura do Srbije za 5 dana i 19 dana stajanja na carini, ja baš nemam sreće sa našim službama :(
VS 635res.jpg

Odvojio tri sata za gadjanje danas, sajteri na 50m i mete i konzerve na 120 i 130 metara što je ujedno i maksimum prostora. Bilo je vetra, bilo je na momente i mirno, 1,645 grama ili 25,4 greina, 262m/s, nečujno.
Par slika:
Pogled, levo mete na 50m za proveru vraćanja klikova i generalno upucavanje, pravo drvena ploča 120 metara
meta 1.jpg
50m, sve po 5 ili 6 komada u glavnom
meta sajteri 50m.jpg
meta sajteri 50m 2.jpg
Drvena ploča sa metama od 7,5cm na 120 metara i flaše i konzerve po okolnim granama
14 komada u metu, 1 CARM magazin
meta 120m 14 komada.jpg
5 i 10 komada
meta 120m 5 i 10 komada.jpg

Users who are viewing this thread

Back