Drustvo nase malo al odabrano... sto bi se reklo posle bitke svi smo Vojvode.
Konkretno ... da, ima tema na AGN pa ko voli nek izvoli a za pocetak nek spremi sledece:
1. 4x pellet probe
2. 4x brass inlet
3. 2x valve seat
4. 1x valve rod
5. 1x opruga hamera
6. 3x FX Impact service kit
7. HUMA HI POWER REG 165BAR
8. Huma reg service kit
9. Huma kalibrisane podloske za reg dobio od engleza Jerry-ja
10. Hamer seat
Pravio
4x hamer
2x hamer weight
1x valve rod head
Preko 50 teflon prstenova
Polirao
Sve vezano za valve
Hamer
Hamer spring
Huma podloske reg
I bezbroj boca 10l vazduha
Kad sve to imas moz se opustis i krenes polako ... a zez od 0.2mm moras sve ponovo i tako u krug.
Doci do pravih mera nema nigde ... sve je to okvirno i ne znaci da ce sve to raditi i na tvojoj pusci ( bar kod mene nije ).
Najtezi deo je ta rucna obrada u desete mm a onda jos tezi deo je sve to uskladiti ... gram gore 2 dole ... 2-3-5bar tamo amo ... i uteras sve u zeljenu brzinu sa 1ms odstupanja sa 3000 dijabola na kroni .... a spred ne zavisi od regulatora samo vec od svega navedenog gore....uhhhhhh teska muka al sad slatko zadovoljstvo iskustva zvano znanje.
E sad ... najlakse bi bilo paste copy i ajd cao. Da je tako ova tema ne bi ni postojala.
Long rifle zna odlicno o cemu pricam jer je bio moj support u vidu saveta, podrske logike a i kad poludim znao kako da me fino smiri i smognem snage da nastavim dalje. Obradim pellet probe ... ide na bolje ... ajd jos malo ... ide na bolje... ajd jos malo ...ide na bolje ... ajd hos malo .... ajoj pade brzina il kasnije slomi se pellet probe.
Obradis brass inlet port ... ajd jos ...ajd jos ... ajd jos malo ... bummmm prevekika rupa napravi previse turbulencije i prevelike oscilacije u brzini .... cak i do 30ms i pocne dijabola da zaglavljuje na svakih 20-30kom.
Stelivanje hamera i valve ... jednostavno da mislim da jeste... e nije.
Osnovna stelovanja idu lako ... dizes na hamer do neke tacke onda na vec odvijen valve polako zavijas i kad krene prva indikacija brzine stanes i to je to... e nije to to. To je to osnovno stelovanje ... za nas pocetnike ali ima i tu jadac kako na koju stranu kad i zasto ...
Da je jednistavno nije ... da je sad lakse jer razumem ... da lakse je.
Nakon prikupljenog iskustva da znas tacno sta kako radi i gde sta skripi tu podmazez i eto srece ... onda zgrabis Zvekijevog Impacta i za par minuta puca 270ms sa 2.2. Kukuuuu njegove srece akd ispuca 4kom na 100m u 10mm i sa 5ti od tenzije sjeba grupu.... hahahahahahahahah umro sam bio kad je video 7 dupija na kroni tokom stelovanja a tek ce zine kad mu roknemo Humu reg i cepa sa 2.2gr 1000fps
Suma sumarum,
Sve zavisi sta si dobio od FX-a ... kolki je tuning moguc bez modifikacija a tek onda ici ka mod.
Problem koji sam primetio i kod mene a i kod Zvezdana ... reg stigne podesen fabricki, cim krenes da ga prestelavas ajd cao ... vise nije to to i nikad vise nece biti kao iz fabrike. Huma sa druge strane je ista ma koliko je stelovao i vadio ( bar za sad oko 200 promena pritiska tamo amo).
To dal ima na AGN forumu ili nema nije tema ovog posta i ovog foruma tu mi balkanci sitni mali trudimo se da napravimo nesto od onog sto imamo naravno sa skupljenim informacijama a ne da prevodimo tudje textove ... onda admini zajebite sve ovo linkujte AGN i mi ce budemo slepi i mutavi posmatraci... ako je neko znao a nije probao znaci nije smeo, umeo imao itd. Sad ja ispadoh kriv sto sam smeo, umeo imao i hteo.
Na kraju mi dodje da sve ovo obrisem i ajd cao ... imam znam i ja sam ...
Sve sto napisem a imam samo 2 ozbiljne teme jedna o indexiranju cevi a druga ova... ispada svi sve znali i dzba pisem i trosim vreme.
Ja bih voleo da je sve ovo neko uradio pre mene, tutno na forum objasnio sta kako i ja kopi sve i svima lepo... al nema bre.
To sto pise tamo negde ... to je tamo negde, mi treba izmedju sebe da se podrzavamo i pomazemo jedni drugima .... muka od silnih teoreticara a sraf nisu odvili u zivotu kamoli skupili m..a da 2000e stave na sto i bez ikakvog predznaja krenuli u avanturu.
Na kraju ... hvala za upucene pohvale