Fx Impact X .25 Hi-Power mod

@longrifle, šta da pišem kada je već napisano, ne vidim svrhu duplirati. Ako je problem strani jezik a Paniju nije, sve rešeno.
A ako ćemo u detalje, imaš u temi kod mene kako se može na jedan način rešiti usko grlo na pellet probe-u. I to je pokupljeno sa stranog foruma kao i širenje TP porta i sedišta ventila i gde sam nabavio delove.
Samo bez mistifikacije, odgovora na tacni i sličnih poetskih figura, to je nepotrbno.
Lep pozdrav.

juče je na humaair stigla i wika manomatri
tačno kaže sandro da su širi 5 mm i meni to smeta iako su vjerovatno najtačniji,ali stvarno da vire mi je bezveze,vjerujem i huma da su dobri,
ja sam naručio huma manometre i huma regulator čisto da ga imam u rezervi zlu ne trebalo i naravno komplet gumica, ako budu nešto brljali uvijek wiku mogu staviti, paniju humini rade vrhunski

nebeski said:
Hvala Zvezdane na odgovoru.
Na impactu je regulator fabricki podesen na 130bar. Da li sam dobro razumeo da zbog nedovoljno tacnog originalnog manometra tih 130bar i nije 130bar?
Kako ste valve podesavali, na sta tacno mislis ?
Ako vas ne bude mrzelo kad nekome budete sledeci put podesavali da prikazete citav proces.

na mom impactu od 700 je bio sigurno na ne više od 110 bara i tukao je 930 fps sa 1.6
podigli ga pomoću panijevih huma manometara na 125-130 b i sada ima 270 ms sa mk2
valve odvrnuli do kraja i lagano vraćali dok se nije ustalila brzina u par ms a u jednom trenutku čak bilo 7 dupija kako je video i pokazao
mislim da je hammer resetovanje i podešavanje tajna dobrog podešavanja impakta a pani je to zaista dobro skapirao, sad sam i ja skapirao ali ipak treba njega da pitate jer ja iz poštovanja prema bratu ne bih objašnjavao

@SandroNS nisi me shvatio uopste. Nije mi potrebno da pratim strane forume jer mi znanje ne dozvoljava. A za Panijev tuning puske ce sam napisati ko je ucestvovao u tome i kako pa ce ti sve biti jasnije jer ipak je njegova tema pa da se ne mesam u njegove detalje previse...

Nije strašno ali viri. Ja sam danas poručio i jedan sa Huminog sajta od 250 bara, cenim da je za istu veličinu skale a manji pritisak (315 spram 250) lakši za očitavanje a možda i mrvicu tačniji.
man 1 res.jpgman 2 res.jpgman 3 res.jpgman 4 res.jpg

Drustvo nase malo al odabrano... sto bi se reklo posle bitke svi smo Vojvode.

Konkretno ... da, ima tema na AGN pa ko voli nek izvoli a za pocetak nek spremi sledece:
1. 4x pellet probe
2. 4x brass inlet
3. 2x valve seat
4. 1x valve rod
5. 1x opruga hamera
6. 3x FX Impact service kit
7. HUMA HI POWER REG 165BAR
8. Huma reg service kit
9. Huma kalibrisane podloske za reg dobio od engleza Jerry-ja
10. Hamer seat

Pravio
4x hamer
2x hamer weight
1x valve rod head
Preko 50 teflon prstenova

Polirao
Sve vezano za valve
Hamer
Hamer spring
Huma podloske reg

I bezbroj boca 10l vazduha

Kad sve to imas moz se opustis i krenes polako ... a zez od 0.2mm moras sve ponovo i tako u krug.
Doci do pravih mera nema nigde ... sve je to okvirno i ne znaci da ce sve to raditi i na tvojoj pusci ( bar kod mene nije ).
Najtezi deo je ta rucna obrada u desete mm a onda jos tezi deo je sve to uskladiti ... gram gore 2 dole ... 2-3-5bar tamo amo ... i uteras sve u zeljenu brzinu sa 1ms odstupanja sa 3000 dijabola na kroni .... a spred ne zavisi od regulatora samo vec od svega navedenog gore....uhhhhhh teska muka al sad slatko zadovoljstvo iskustva zvano znanje.

E sad ... najlakse bi bilo paste copy i ajd cao. Da je tako ova tema ne bi ni postojala.
Long rifle zna odlicno o cemu pricam jer je bio moj support u vidu saveta, podrske logike a i kad poludim znao kako da me fino smiri i smognem snage da nastavim dalje. Obradim pellet probe ... ide na bolje ... ajd jos malo ... ide na bolje... ajd jos malo ...ide na bolje ... ajd hos malo .... ajoj pade brzina il kasnije slomi se pellet probe.
Obradis brass inlet port ... ajd jos ...ajd jos ... ajd jos malo ... bummmm prevekika rupa napravi previse turbulencije i prevelike oscilacije u brzini .... cak i do 30ms i pocne dijabola da zaglavljuje na svakih 20-30kom.
Stelivanje hamera i valve ... jednostavno da mislim da jeste... e nije.
Osnovna stelovanja idu lako ... dizes na hamer do neke tacke onda na vec odvijen valve polako zavijas i kad krene prva indikacija brzine stanes i to je to... e nije to to. To je to osnovno stelovanje ... za nas pocetnike ali ima i tu jadac kako na koju stranu kad i zasto ...
Da je jednistavno nije ... da je sad lakse jer razumem ... da lakse je.

Nakon prikupljenog iskustva da znas tacno sta kako radi i gde sta skripi tu podmazez i eto srece ... onda zgrabis Zvekijevog Impacta i za par minuta puca 270ms sa 2.2. Kukuuuu njegove srece akd ispuca 4kom na 100m u 10mm i sa 5ti od tenzije sjeba grupu.... hahahahahahahahah umro sam bio kad je video 7 dupija na kroni tokom stelovanja a tek ce zine kad mu roknemo Humu reg i cepa sa 2.2gr 1000fps

Suma sumarum,
Sve zavisi sta si dobio od FX-a ... kolki je tuning moguc bez modifikacija a tek onda ici ka mod.
Problem koji sam primetio i kod mene a i kod Zvezdana ... reg stigne podesen fabricki, cim krenes da ga prestelavas ajd cao ... vise nije to to i nikad vise nece biti kao iz fabrike. Huma sa druge strane je ista ma koliko je stelovao i vadio ( bar za sad oko 200 promena pritiska tamo amo).

To dal ima na AGN forumu ili nema nije tema ovog posta i ovog foruma tu mi balkanci sitni mali trudimo se da napravimo nesto od onog sto imamo naravno sa skupljenim informacijama a ne da prevodimo tudje textove ... onda admini zajebite sve ovo linkujte AGN i mi ce budemo slepi i mutavi posmatraci... ako je neko znao a nije probao znaci nije smeo, umeo imao itd. Sad ja ispadoh kriv sto sam smeo, umeo imao i hteo.
Na kraju mi dodje da sve ovo obrisem i ajd cao ... imam znam i ja sam ...
Sve sto napisem a imam samo 2 ozbiljne teme jedna o indexiranju cevi a druga ova... ispada svi sve znali i dzba pisem i trosim vreme.
Ja bih voleo da je sve ovo neko uradio pre mene, tutno na forum objasnio sta kako i ja kopi sve i svima lepo... al nema bre.
To sto pise tamo negde ... to je tamo negde, mi treba izmedju sebe da se podrzavamo i pomazemo jedni drugima .... muka od silnih teoreticara a sraf nisu odvili u zivotu kamoli skupili m..a da 2000e stave na sto i bez ikakvog predznaja krenuli u avanturu.

Na kraju ... hvala za upucene pohvale

AUUUU , bravo majstore , nista ne brisi , pusti teoriju , uradio si u praksi , znas , mozes , nista ti ne znaci ali imas moje divljenje na hrabrosti i znanju . Jebote ostavio si me bez teksta sta reci osim bravo , svaka cast...

Ovo je opis kakav treba kada se krene sa modifikacijama. Ja sam imao nesreću da sam 75 dana čekao neke delove zbog naše carine i nisam hteo bez njih počinjati ništa. Ako bih negde preterao ne bih imao funkcionalnu pušku. Sada čekam Peloponez da vidim da li nastavljam sa modovima za 5.5 700mm (to mi je želja) ili da pređem na 6.35 sa 600mm cevi. Više me iskreno zanima 700mm jer lakša za izvlačenje rezultata.
Bravo za trud i za rezultate!

Sa 700mm cev u 5.5 ako sve odradis ima dobijes ladno 1000fps sa redesign ... matt je objasnio lepo da redesign nece 960 nece 970 oce samo 1000fps i tu je ubitacna.
Sa druge strane ja sam je uterao sa 500mm cev u 930fps ... dobra je i tu al ne kao sa 1000fps.

A za 5.5 vs 6.35 ... to netreba razmisljas ... 6.35 u 2.2gr je nezamislivo b9lja i preciznija vs 5.5 za livadu pricam. Meni na 100m 5.5 redesign 1.6gr baca vetar 2 dota levo a mk2 2.2 u 6.35 max pola dota ... strasna razlika.
Ja bih ti iskreno preporucio da ides na 6.35 jer tu nema greske vec isprobano rafi.
5.5 600mm sam porucio slug cev a za Zvekija 700mm u 6.35 slug ... pa ce vidimo de bije sta. Pozz

Znate kad nekome date igračku malo skuplju pa se plašite da će da je sjebe?ili kad odvedete auto kod sumnjivog majstora pa sve gledate da nešto ne pogriješi?
Znate taj osjećaj?
E ja taj osjećaj nisam imao kad sam paniju dao pušku i reko radi šta oćeš
Samouvjeren je i brat je a raki je tu i sekunde nisam mrdnuo nego sam šetao drugim krajrm hale.
Ono što znam znam,ono što neko drugi bolje zna a oće bracki da uradi nek radi ja ću da gledam
Fala brate pani što si dobar čojek i što smo prijatelji a rakija ne odvajam od nas
Zato ne treba nama sandro nikakav forum a vjeruj ima među nama 10 x bistrijih od njih tamo .Ja kad bih ti rekao šta je dijana uzela od mene ti ne bi vjerovao a evo za impakta ima neko ko je bolji od svih tih preko....

Nakon duze pauze, nasao vremena da spakujrm stari video od pre 2-3 meseca ... idemo dalje.
https://youtu.be/1xyWOTMxqwY

jebem ti krf pani ovakav video opet niko nema a ne komentariše se , a u stvari ovo je univerzali video za većinu pcp jer je sistem isti
znaš šta goni se u kurac jer te ljudi ne razumiju , pričaj bre naški dako neko iskomentariše pionira u modifikaciji na balkanu

bogami da si snimao sebe kako nešto prdolecaš u prazno neku praznu glupu pitku priču svi bi rekli bravo,
mada iskreno 98% ljudi i ne razumije šta si ti radio ovdje pa nije ni čudo bitno je da te razumiju ti koji trebaju................rokaj bato

Šta reci za ovako nešto, sve što sam imao rekao sam mu fonom
Čovek ima , može ,,zna , sme ,tačka.
Video 1/1
Zarazio Pani pola foruma na skupu sa njegovom topuzinom, oglasi nikad puniji odličnim pucama ;)

Koliko sam video i kada ne zna on sme i može,pa na kraju napravi kako treba.A da smo zanemeli na skupu jesmo.Mislim da Peloponez mora da mu da procenat od buduće prodaje Impakta koja će biti u porastu :lol:

Tako braćo, vi razumijete jedini izgleda o čemu se ovdje radi ...podrška paniju koji ne jebe živu silu..
Ostali će ukapirati za jedno 10 godina.....

Drago mi je da smo saglasni u jednom ... praksa i nista drugo.
Idemo dalje ... externi plenum 22cc zavrsen, provera zaptivenosti do sutra.

Attachments

• 20190712_174851-1008x567.jpg
    20190712_174851-1008x567.jpg
    122.4 KB · Views: 3,159
  • 20190712_174843-1008x567.jpg
    20190712_174843-1008x567.jpg
    141.2 KB · Views: 3,159
Ako bude znalo 90% o čemu pričaš da se zakoljem sad
Puni brate mi te pratimo.....idemo za tobom...

Zveki, namucio se bogami da prvo osmislim, pa nacrtam pa da se napravi.
Postoje informacije o externom plenumu ali nista detaljno kao debljine zidova, resenja za O ringove.
Prvi dizajn neuspesan, ovo je dizajn 2 koji je 3x prepravljan.
Za sad, O ringovi na pravom mestu, i drze vazduh ... verujem da sam na dobrom putu da na kraju uradim finalni dizajn.

Jesi li razbusio rupu na bloku?
Fabricki je dosta mala rupa, Ernest je tu cak urezivao veci navoj dosta...

EDIT: Ima da se uzmu oni manji filteri za kompresore visokog pritiska, msm da pase navoj samo opet ostaje pitanje da li je protok dovoljan i da li se moze razbusiti dovoljno a da se ne dira navoj.

SMD said:
Jesi li razbusio rupu na bloku?
Fabricki je dosta mala rupa, Ernest je tu cak urezivao veci navoj dosta...

EDIT: Ima da se uzmu oni manji filteri za kompresore visokog pritiska, msm da pase navoj samo opet ostaje pitanje da li je protok dovoljan i da li se moze razbusiti dovoljno a da se ne dira navoj.
onaj panijev drug je razbušio blok sa m14

Users who are viewing this thread

Back