Samo bih dodao da, kada je puska losa ili ne odgovaraju dijabole, ne pomaze ni drzanje ni pravilno okidanje.
Dijabole prave drasticnu razliku, narocitio kod nekih pusaka.
Kod preciznih pusaka tacno se vidi kada pogresis u drzanju ili okidanju. I onda tek mozes da radis na sebi i na tehnici. I tacno znas i pre nego dijabola stigne da probusi papir da li je dobar hitac.
Pozdrav za kolegu Miletića, mogu da mu potvrdim da je do puške.
Tek sad sam se malo izduvao i smanjio bes, a besan sam najviše na sebe pošto sam kupio kinesko đubre koje nikada, ni pod kojim uslovima, neće biti precizno. Možda ako se promeni cev, kundak, okidač, opruga i optika, tj. ako se napravi potpuno nova puška.
Ispod su slike sa prikazom oslonca puške i Snowpeak pištolja za zajebanciju, iz kojeg sam pucao sa 15m kako bih utvrdio šta se kog đavola dešava sa mnom. Ispalo je da je sa mnom i sa uslovima sve u redu - lep dan, vetra jedva da ima, oslonac mi je bio nikad bolji, meta je bila u ravni sa cevi, pušku sam samo naslonio na vrećicu i držao samo zadnji deo kundaka.
U najgorem slučaju, trebalo je da imam grupu od 50mm, a umesto toga je ispalo kao da sam pucao u metu Mossberg sačmaricom. SP500 pištolj je napravio bolju grupu od puške
sa tri puta dužom cevi i optikom 16x (a da - nisam pomenuo da je red-dot na pištolju smejurija, zelena končanica na najvećem pojačanju se jedva vidi po danu, tako da sam čekao zalazak sunca da gađam kako bi mogao da uopšte vidim gde gađam).
Noriku treba da je sramota ako je Black Ops zaista njihov brend ili subbrend ili štagod. Puška izgleda lepo i to je otprilike to - sve ostalo na njoj je đubre i ja nemam sad obraza ni na oglase da je stavim, da neko drugi uzme i da se zlopati sa njom.