Zbog obaveza tek sam danas počeo da radim kundak. Guma kundaka tj. amortizer "Srem" Inđija model K22 od 22 mm je stigao odavno, uzeo sam i belu podeonu podlošku od 1,5 mm. Deluje mi da je kvalitet mnogo bolji od guma koje se prodaju u Magnumu. Inače je lepo spakovano u kutiju sa uputstvom za montažu ali najbolje pogledati snimke na netu i videti kako se montira.
Najpipaviji posao je zaseći mesto gde prolaze šrafovi, posebno kada radiš prvi put pa nemaš predstavu koliko teško ili lako šrafovi idu kroz gumu. Dovoljno je onih 5 mm kao što piše u uputstvu.
Brusio sam na tocilu od 125 mm sa 120 kamenom koji je dosta uzak. Kundak sam dobro zaštitio trakom da ga ne oštetim, zakačio sam par puta, ništa strašno. Pratkično, ovo je najteži i najduži posao, prašta greške do neke mere. Ja sam na samom kraju napravio glupost, ujeo jednu stranu na nekoliko mesta ali sam zbog neiskustva prethodno ostavio više "mesa" pa je moglo da se popravi.
Suprotno uputstvu, nisam skidao gumu sa kundaka za vreme obrade, lakše mi je bilo da znam koliko još treba da skidam i da to vidim nego da idem po nekim oznakama. Možda drugi put uradim po uputstvu

.
Na zadnjoj slici je završena guma, možda ću još malo da je ispoliram, ima vremena, tek kundak treba da se radi Balsinom. Pogrešio sam što odmah gumu nisam zalepio za belu podlošku pa sam pred kraj rasturao, lepio pa kasnije završio obradu. Sem tocila, radila je i šmirgla i turpije i sve što mi je palo na pamet a imao sam

.