Perun 734

Kupio sam dihtung klipa i oprugu od coveka iz Obrenovca, a majstor @skorpio sve spakovao.
Rezultati su odlicni.
Sa dijabolom od 0,5g brzina je 245m/s energija 14J.
Brzinski ispalio 5 dijabola JSB exact 0,547g na 16m i grupa od 12mm sa mehanickim nisanima.
Ja zadovoljan😁😁😁.

Baš danas mi je stigao Perun 734 i primjetio sam da se cijev po pravcu (lijevo-desno) mrda i da ima popriličnog lufta , da li je normalno da puška dođe nova sa ne dotegnutom cijevi ili je nešto drugo u pitanju ?

Naj sigurnije ti je da dobro očistiš cev,proveriš sve šrafove,lepo dotegneš...i onda zabava..
P.S. Čestitam na prinovi

Kad budeš dotezo koristi odgovarajuću veličinu šrafcigera, da ne s****š šrafove odma prvi dan...
Inače, čestitam na prinovi i pozdrav.

vector said:
Baš danas mi je stigao Perun 734 i primjetio sam da se cijev po pravcu (lijevo-desno) mrda i da ima popriličnog lufta , da li je normalno da puška dođe nova sa ne dotegnutom cijevi ili je nešto drugo u pitanju ?

Gde si nabavio novu pusku?

danas sam dotegao šaraf bez problema ,veoma jednostavno , luft je eliminisan i samo još nekog slobodnog vremena da nađem pa da vidim šta nudi ovaj "Slovak" . Puška je kupljena u BiH , još uvijek se može naći u prodaji .

iggypop said:
vector said:

Gde si nabavio novu pusku?
Banja Luka i Bijeljina , ima u prodaji

Sa kojom optikom bi uparili Peruna 634 ipak je znacajno jaca od 731.
Ja se razmisljam da uzmem
Nikko stirling Mountmaster 3-9x40 AO
T-Eagle EO 4-16 x 44 OE HK
Hawke Vantage 3-9x40 AO
Kandar 4-16*40 AOME
Gadjao bih do 35m u nekim uslovima bih mozda pokusao i na 50m.
Ima tu i nekih kineskih kopija BSA, Sniper, Leupold i sl. mozda i njih da uzmem u razmatranje? Gotovo su duplo jeftinije.

Hawke Nikko pa onda mozda ostali kinezi...
Meni je koncanica bitna za izbor optike tako da bih svakako gledao i to.

Ja bih možda pre Nikko, zbog HMD končanice, mada je to individualno i na daljinama kojima se gađa Perunom nije presudno. Što se kvaliteta slike tiče, neke velike razlike nema, možda Hawke ima nešto svetliju sliku. Sa T-Eagle nemam iskustva.

iggypop said:
Kupio sam dihtung klipa i oprugu od coveka iz Obrenovca, a majstor @skorpio sve spakovao.
Rezultati su odlicni.
Brzinski ispalio 5 dijabola JSB exact 0,547g na 16m i grupa od 12mm sa mehanickim nisanima.
Ja zadovoljan😁😁😁.
osim jsb 0.547 jesi li probao sa drugim dijabolama praviti grupe ?

zuxbg said:
Meni najbolje grupe sa Perun 734 prave JSB 0.510g.

Da , malo je teško doći trenutno do JSB express dijabola , iz vana bi se moglo poručiti ne znam kakva je procedura nabavke dijabola , nije valjda da i za to treba imat neka odobrenja , nadam se da ne treba...

Ako su lagali mene i ja lažem vas, na sajtu uredno prikazane cene, al mene više intersuje od kad se Slavia 634 valja sa sintetičkim kundakom... :eek:

Pošto je teško naći "original" JSB, ja sam uzeo Kometino pakovanje JSB dijabola (doduše 0.547g). Ne znam da li ima i 0.510g.

vector said:
iggypop said:
Rezultati su odlicni.
Ja zadovoljan.
osim jsb 0.547 jesi li probao sa drugim dijabolama praviti grupe ?
Odlicno joj lezi JSB Heavy i HN baracuda

Poslato sa YAL-L21 pomoću Tapatoka

Users who are viewing this thread

Back