Prelaz na MK

E mozda i bude jednog dana kad ne bude trebala nabavna 2 puta da se dobija, jedna 17hmr jedna 22lr😁
Pazi, sako jos nisam video kako izgleda uzivo pa sam se zaleteo za cz 455th. Jedva cekam elementa da stavim na njega uhh😁

https://ibb.co/wLkrFHv

Ma nema ozbiljne price bez baruta. Neko to skapira posle zastavice i slavije od 100e, a neko posle nekoliko hiljada evra... E sad postoje mnogi koji jednostavno ne mogu iz raznih razloga da dodju do MK. To je onda vec visa sila.

Da ima uslova za gađanje sa mk na preko 300m možda bih ramatrao prelazak sa pcp na mk. Mada ne volim da čisti cev posle svakog gađanja. Koliko vidim i takmičenja su uglavnom 50 i 100m sa mk što mi je besmisleno osim trostav sa diopterom. Relativno redovno mogu da gadjam do 50m i opremu sam prilagodio tome. Prešao na 4.5 kal i snage od 7.5j-16j da bi izazov bio veći. Sa 5.5 i 40ak J snage takođe mi nije više izazov za tu razdaljinu,a kamoli veće snage i kalibri. Cena mk metka je drastično viša od cene dijabole, pa ako trošimo po par stotina projektila po gadjanju matemstika je prosta. Mk metak ide od 20ak dinara po komadu, ali pristojna municija je barem duplo skuplja. Dok dijabola koja odgovara mojim cevima košta oko 2 dinara.
Naravno ljubav nema cenu :D I podržavam kada čovek radi ono što voli.

Sve se slazem sa tobom goksi, mene je iskreno mrzelo da pisem dugacak post i objasnim na sta konkretno mislim.

Kada sam spomenuo barut, mislio sam na vrhunske kalibre tipa 22-250, 6.5 cred i dalekometna gadjanja. Sa MK, kao i sa vrhunskim pcp puskama i slagovima preciznost, kao i energija projektila drasticno opada posle 150-200m. Necemo da se lazemo. O tome da je potrebna dobra ffp koncanica zbog lose trajektorije i velikog luka, kao i vrhunska i skupa optika tek necu da pricam. E sad dolazimo do sustine. Do 150-200m je vrhunska pcp puska sa slagovima neretko i preciznija od mk. Na recimo 20-25m Cometa 220 od smesnih 15-16k dinara pravi za 2 milimetra losiju grupu nego Blaser mk od nekoliko hiljada evra! Neretko sa dobrim i sortiranim dijabolama napravi i identicnu grupu!! To vazi i za 50m, neretko vrhunska pcp puska pravi bolju grupu od mk.

Ako mene pitate iskreno, ja bih isao na vrhunsku pcp pusku i pricu sa slagovima do 150-200m. Preko toga samo ozbiljni i vrhunski kalibri, naveo sam ih gore. Mislim da se vecina malo zasitila pcp sveta i hoce da proba nesto novo, u ovom slucaju mk. A ne zato sto je to sada nesto ultimativno bolje... Ali dobro i to je sve normalno i u ljudskoj prirodi. Samo napred.

Slazem se sa obojicom, jbga sit sam dijabola pa malo da promenim. Papiri su mi cisti kao suza nadam se dobitku nabavne. Ipak sam se odlucio za sako quad 22lr 😁

Michael said:
Slazem se sa obojicom, jbga sit sam dijabola pa malo da promenim. Papiri su mi cisti kao suza nadam se dobitku nabavne. Ipak sam se odlucio za sako quad 22lr 😁

Nista to ne valja da ti ja kazem :mrgreen:
Sako Trg sam duzio u protivteroristickoj jedinici. Preozbiljna firma...

Uuuuu Sako.. 🥰 Prave ih Finci alal im vera.
Mali off
Kolega @Fileee, koji TRG si duzio ako nije tajna?

Uh, slagacu te. Mnogo oznaka sam pre imao u glavi, sad se polako nesto pozaboravljalo. Znam da je bio 308win u pitanju kalibar i zelena ruzna puska do bola...

Kako su nas bese ono ucili, mozak je kao lonac...

goxy said:
Cena mk metka je drastično viša od cene dijabole, pa ako trošimo po par stotina projektila po gadjanju matemstika je prosta. Mk metak ide od 20ak dinara po komadu, ali pristojna municija je barem duplo skuplja. Dok dijabola koja odgovara mojim cevima košta oko 2 dinara.
Sta ako neko puca hibride? To izadje 1 slag oko 27din 😅😅

@Michael nadam se da ćeš završiti sve kako treba i da će ti puška najviše voleti mk metak od 15 dinara po komadu, a ne onaj od 50 ili 80 din po komadu.
P. S. Mene i dalje dijabola izađe <=2 din po komadu.
IMG_20210916_091128_copy_1368x1824.jpg20211004_113123_copy_1824x1368.jpgIMG_20210929_152510_copy_1368x1824.jpg
Evo malo zimnice :D

@goxy planiram sako quad, on voli sk municiju a ona nije skupa od 15 do 18din. Svaka cast na sopingu 😃

Users who are viewing this thread

Back