Pumpa

robert@ki said:
Sad cu da poludim, hteo sam da napumpam pusku sa Kandar pumpom kad ono dok se ne izjednaci pritisak jos nekako ide rucka na gore, a posle ga neki vakum vuce dole i nemogu pumpati tek tek malo na dnu. Citao sam ovde da je neko imao problem ali nigde nepise odgovor tj resenje. Znaci jednom je napumpano sa njom(ovo bi bio drugi put) i to je islo normlano gore i teze dole. Tranutno je na oko 110 bari, probao sam i repetirao pušku ali isto. nece da pumpa ima neki vakum. Gde gresim, kako sam prvi put napumpao bez problema? Kada ga probam na prazno gore vuce vazduh (ispod rucke) a na crevo normalno ispusti. Nemoguce da se pokvarilko posle jednog pumpanja
Problem je sa nepovratnim ventilima, moraćeš da rasturis pumpu i da je podmazes. Ja sam imao Hill pumpu i nekoliko puta sam morao da je čistim, prašina i voda naprave problem. Rad sa pumpom je muka.

Takođe mislim da je u pitanju začepljenje ventila. Ako je nova i pod garancijom pre otvaranja kontaktiraj prodavca, tj. ovlašćenog servisera.

Da je koji evro nebi bio problem, pricamo o 3-4 puta vecoj ceni od pumpe bez ostalih dodataka. Cena boca su oko 300 evra plus ostalo sto treba uz to. Tako da je to razlog, a uz to sam i nov u ovom svetu, zato mi treba pomoc.

znaci nemogu da verujem da posle jednog pumpanja od oko 50 bari(u boci bilo oko 150 bari pa sam samo sastavio pumpu i isprobao) u sobi gde nema prljavstine dodje do zacepljenje ventila. Po forumu sam citao da je Kandar najpouzdanija jeftina pumpa. sta mogu da proverim a da ne rasturam pumpu? inace je pupma ganc nova

Kako izgleda taj ventil i gde se nalazi? Ako ima neka slika da znam sta da trazim. Jeli je na kraju te tanke sipkice sto ulazi u drugu tanku(malo deblju) sipku? Nemogu objaviti sliku neznam zasto.

robert@ki said:
Da je koji evro nebi bio problem, pricamo o 3-4 puta vecoj ceni od pumpe bez ostalih dodataka. Cena boca su oko 300 evra plus ostalo sto treba uz to. Tako da je to razlog, a uz to sam i nov u ovom svetu, zato mi treba pomoc.

Ja kad sam pumpao hatsan pumpom tad je bila 18 000, a boca 30000 celicna plus fill nabavis kod strugara za 2000din i miran si. Skoro sam batalio pcp i presao na mk tako da ne znam kakve su cene. Celicnu polovnu bocu mozes naci oko 200e. Ocu reci, strpeo bih se i uzeo bocu al pumpu nikad bas zbog tih gluposti sto joj se desavaju

I odeš negde da pucaš, pa ti treba struja da uključiš kompresor, šta onda?

Послато са POCO F2 Pro помоћу Тапатока

utvrdio sam da mi poroblem pravi ta mala gumena kuglica koja se nalazi ispod rucke gde uvlaci vazduh. Ona stalno zaglavi, kad otpustim sraf i rasteretim crevo tacno se cuje da tu otvori tj da nestane vakum. Jeli neko ima iskustva sa tim sta da radim? Uspeo sam par puta napumpati ali umesto jednom ja tri puta moram, jer cesto se stvori vakum a napumpao sam na oko 140 bara pa moram ispustiti pa ponovo pumpati da bih dosao do 200. Ako zna neko nekog servisera da mogu kontaktirati sa njim da se posavetujem. Bojim se da posaljem na reklamaciju oni tamo probaju jedanput, onda mozda bas bude radio pa da mi vrate a da nista nisu popravljali, a janjgore sto neznam kada ce biti vracena, posto rok za popravku moze biti i par meseci. A sto se tice boce ili kompresora ja nepucam bas toliko(trenutno) da bi mi bilo potrebno a na kraju i cena sama govori za sebe. Bocu i da nadjem treba da jurim filing station i ostale delove(neznam ni sta sve treba da budem iskren) Citao sam da uglavnom porucuju iz inostranstva i da ni to nije jeftino.

Nemam resenje za problem sa Kandar pumpom ali evo nesto o problemcicu sa Stoeger pumpom za moju XM1 , na negde peto-sesto pumpanje puske uopste nije htela pumpa da upumpava vazduh u cilindar, pumpam kao blesav ali nista , cuje se ono sistanje vazduha da uvuce vazduh ali mi nekako previse lako silazi klip pumpe na dole, nije otpor jak kao do tad. Pobesnim totalno , propade mi dan i izlet. Proverim da ne pusta na nipli , nije to. Povratni ventil radi lepo. Ali vidim da kad pumpam klip na dole vazduh mi izlazi u donjem delu pumpe umesto da ide u crevo, zato i nema otpor kakav bi tebalo da ima. Sad pokusacu ovo da docaram laicki i razmljivo , spoljini tubus pumpe (telo) se bukvalno od nosenja u kesi i gepeku nekako "odsrafio " par punih krugova od klipa/osovine ili kako vec da nazovem unutrasnji deo iste. Dok drzim dole pumpu u delu gde su manometar i crevo bukvalno sam spoljni tubus okrenuo par krugova u smeru kazaljke na satu, zategao, i sve je lepo radilo opet.
Pumpe i pumpanje su stvarno mucenje koje ubije draz gadjanja nekad ali dok se ne pojave kompresori po pristojnim cenama to mi je sto mi je.
Neko pomenu sta ako nema struje tamo gde se ode, planina, suma, divljina, kako ukljuciti kompresor onda...pa na uticnicu za upaljac u kolima druze ili na kleme akumulatora, vecina kompresora su modeli na 12V.

Još kad bi ti kompresori bili kvalitetni i mogli da izdrže dugotrajno korišćenje, bilo bi super... No da ne idem više u off, svako nek koristi šta voli i za šta ima novca.

Послато са POCO F2 Pro помоћу Тапатока

Jedno pitanje. Koliko je normalno da se kod ovih kineskih pumpi ne poklapaju parametri manometra sa onim koji je na pusci? Recimo pumpam i dodjem do 280 bari na manometru koji stoji na pusci, dok mi je na pumpi uveliko usao u crveno i prebacio 320 bari. Da li je moguce da ja nisam dobro montirao manometar?

I kod mene je ogromna razlika izmedju ocitavanja na pumpi i na pusci, svakako verujem vise onom na pusci nego na pumpi...

Zanimljivo, ali Ameri preporučuju da se uvek očitavaju vrednosti sa fill stationa kao referentne, a ne sa manometra na puški. Doduše, oni većinski koriste kvalitetniju opremu. Ja sam, pak, pročitao negde da su ti veliki manometri na pumpama prilično precizni i da su generalno precizniji od večine manometara na puškama. Ja lično, uvek čitam vrednost sa manometra na fillu kao referentnu. Možda grešim, ali do sada nisam imao nikakvih problema.

Поздрав свима. Нисам још купио пушку, поручио сам оптику и спремам се да купим пумпу. Кандар пумпа у Паниму која је око 14000 или преко Алија где је дупло мање. Продавац је ваљда сигуран, са стотинама позитивних искустава али наравно нема гаранције. Па ако може савет? Хвала унапред
Ево и линка
RSD 2,412.87 26%OFF | 300bar 30mpa 4500psi 3 Stage Hand Operated PCP Pump For Air Paintball , Mini High Pressure Compressor For Car Bicycle Hunting

https://a.aliexpress.com/_mO1wYCc

Dobra je ta pumpa. Ja sam pre 4 godine poručio takvu i radila je jako lepo, mada sam se ja strogo pridržavao svih uputstava i saveta, i nisam je previše naprezao. Ne koristim je već neko vreme, ali radila je bez greške. Ipak, vodi računa da je ne preopteretiš, praviš pauze da se dobro ohladi, redovno odžavaš i brišeš, zameniš filter(e), oringove, podmažeš... i radiće.

Хвала колега Јоцо на одговору. Ако је тако, поручићу онда са алија. Међутим тај други део око филтера, орингова не разумем, у смислу нисам се сусретао раније. Надам се да иде и неко упутство уз пумпу. И да у најгорем случају колеге са форума које раде сервис пушака знају и са пумпом да припомогну уколико затреба. Око загревања не верујем да ће бити проблема, јер планирам пцп са мањим резервоаром од 100 кубика

Users who are viewing this thread

Back