Savet za optiku

Da ti skratim muke, trenutno nema airkinga 3-9x42 kod nas, tako je bar meni receno. Ne azuritaju sajtove redovno pa pise da i dalje ima:/

Sent from my iPhone using Tapatalk

Markony said:
alexsasax said:
Air kong ima podesavajucu paralaksu, pise u specifikacijama. Kod Panamax-a ne pise koliko sam ja video.

Btw sad mi iz Magnuma kazu da zaboravim na Panamax za konkretnu pusku koju cekam.. kazu iskljucivo air king ako njih pitam.. Prijatno sam iznenadjen, nisu u fazonu da prodaju posto poto iako sam se zanimao za skuplju opciju.. jedino sto oni nemaju 3-9x42 imaju samo 2-7x32 a online prodavnica koja ima na lageru zeljenu optiku ne vidim da ima prodajni objekat.. ima li neko iskustva sa https://www.lovackaoprema.co.rs/ radi se o e-marketu.. iz NS su (pozivni 021)? Nekako vise volim da gledam coveka u oci kad mu dajem novac (ima li fals Nikk-a na trzistu?)...

Nema tu šta da se brineš, to je Peloponez, vrh radnja, vrh ljudi , ima ih i na ovom forumu , to su naši uvoznici FX ljubimaca :D :D :D

Preporuka za Peleponez i sa moje strane ali ni oni nemaju airking sa tim uvecanjem, probao da porucim..

Ako sam dosadan ja se izvinjavam ali sam neznalica (znam samo ono sto procitam ovde) a izgleda da je kolega bio u pravu da nema air kinga-a 3-9x42 kod nas.. da li bi hawke vantage 3-9x40 AO bio adekvatno resenje mislim da ga imaju u Bg-u..? Ili to ili norica (shvatih da nisu za poredjenje).. Razumem da je ovo jeftina optika u cenovnom rangu do 15k rsd jedino sto me brine jeste da je ne razbijem posle dva vikenda sa 23j..

alexsasax said:
Da ti skratim muke, trenutno nema airkinga 3-9x42 kod nas, tako je bar meni receno. Ne azuritaju sajtove redovno pa pise da i dalje ima:/

Kolega upravo narucio air king 3-9x42 .. (bio sam blizu da pazarim hawke ali nema air max linije).. preko e-marketa lovacke opreme iz NS.. cini mi se da imaju jos dva na stanju ukoliko si i dalje zainteresovan.. 14k rsd sa jednodelnim fiksnim nosacem..
evo da ponovim i link;
https://www.lovackaoprema.co.rs/lov/optika/snajper-opticki-nisani/nikko-striling-air-king-3-9x42-hmd

alexsasax said:
Jesi li se cuo sa njima ili si samo obavio kupovinu online?

Cuo se sa njima, gnjavio ih dobrih pola sata.. stize u petak pa ako ne pazaris do tad javljam utiske.. Nakon obavljene porudzbine vratim se na sajt, istog momenta su azurirali.. tako da konkretna optika i dalje ,,na lageru" ;)

Izvinjavam se sad su me zvali iz radnje.. ipak nemaju air king.. Balkan hunter jedini ima optiku za vazdusne puske ali
3-9x42AO od Norike.. Ima li neko iskustva sa pomenutom?

Markony said:
alexsasax said:

Cuo se sa njima, gnjavio ih dobrih pola sata.. stize u petak pa ako ne pazaris do tad javljam utiske.. Nakon obavljene porudzbine vratim se na sajt, istog momenta su azurirali.. tako da konkretna optika i dalje ,,na lageru" ;)
I ja sam ih malopre zvao, nemaju..

alexsasax said:
Markony said:
alexsasax said:

I ja sam ih malopre zvao, nemaju..

Ostale su mi dve opcije.. Norica air king ili vortex za 28k (dozivotna garancija) ali bez mogucnosti podesavanja prednje paralakse.. budi ti sad pametan..

Trebalo bi da stignu za mesec dana u Magnum, e sad da li ce biti bas za mesec ili vise..

alexsasax said:
Trebalo bi da stignu za mesec dana u Magnum, e sad da li ce biti bas za mesec ili vise..

Koliko je koristan ovaj forum iz dana u dan uvidjam.. neko pomenu radnju u Zemunu u jednoj od tema (moj komsiluk) ni na kraj pameti mi nisu bili.. MP Tropic.. nadjem ih, okrenem broj i zamisli.. poslednji 3-9x42 air king na stanju.. Mozes misliti moje srece.. tako da resih jednu dilemu. Bez iluminacije ali sa podesavanjem paralakse..
Inece da nisam nasao uzeo bih mounmaster 3-9x40 AO (9ooo rsd) i Dianine nosace sa amortizacijom pa sta mi Bog da.. ali eto imah srece..

Molim preporuku za optiku za FT, daljina do 50 metara. Puška je Air Arms TX200 mk3 u kalibru 4,5mm. Trenutno imam Discovery optiku 4-16x42AO, ali na uvećanju od 8x nišanska slika je već dosta mutna, i ne mogu da dobro podesim paralaksu, a i po oblačnom vremenu vidljivost kroz istu je dosta losa. Fond koji bih izdvojio za optiku je do nekih 200 - 220 eura.

MilošDamljanović said:
Molim preporuku za optiku za FT, daljina do 50 metara. Puška je Air Arms TX200 mk3 u kalibru 4,5mm. Trenutno imam Discovery optiku 4-16x42AO, ali na uvećanju od 8x nišanska slika je već dosta mutna, i ne mogu da dobro podesim paralaksu, a i po oblačnom vremenu vidljivost kroz istu je dosta losa. Fond koji bih izdvojio za optiku je do nekih 200 - 220 eura.

Pogledaj nešto od Vortex optika.
Vortex optike imaju zavidan kvalitet, tureti rade perfektno i precizno, izuzetno čista slika na svim uvećanjima i što je jako bitno doživotna bezuslovna garancija, za taj budžet već imaš neke modele Vortex optika.

MilošDamljanović said:
Po opisu tvoja optika je neispravna... mozda gresim pa ce iskusniji sa optikom da me isprave...

Šta vi mislite za optiku Hawke Vantage 2-7x32? Optiku bi montirao na pušku Diana Stormrider. Zanima me dal optika treba da ima podešavanje paralakse ili ne treba, oko toga mi ni sve jasno.

Pušku cu koristiti za gađanje na metu kod kuće, na nekih 20-30 metara, ništa ozbiljno, za hobi.

Nisam siguran ali mislim da ta optika ima minimalnu paralaxu 90m. Ako je to tačno onda ti ne radi poso nikako... :)

Sasvim slučajno, ja imam baš tu optiku i Stormridera. Ja sam tu optiku kupio za PCP pištolj, ali sam je isprobao i na puški. Utisci su sledeći: sama optika ima iznenađujuće svetlu, bistru i oštru sliku. Uvećanje od 7x je dovoljno za navedene daljine (20-30m), ali za dalje ipak nije. Slika mete je oštra i na maksmalnom uvećanju, tako da tu nema problema.
Optika je malih dimenzija, nije teška, tako da sasvim dobro ide uz Stormridera pa svim parametrima. Možeš lepo pucati i iz ruke i sa stola.
Što se podešavanja paralakse tiče, po meni, ona je obavezna, pogotovo na vazdušnim puškama i manjim daljinama. Ako budeš kupovao tu optiku, obavezno kupi model AO. On je svega desetak evra skuplji, a neuporedivo je upotrebljiviji. Uz to ima i Mil-Dot končanicu, koja se meni više sviđa od Duplex končanice, koja je na modelu bez podešavanja paralakse.

Glock17 said:
Nisam siguran ali mislim da ta optika ima minimalnu paralaxu 90m. Ako je to tačno onda ti ne radi poso nikako... :)
Na ovoj optici, paralaksa se podešava već od 5m, što je skoro idealno

JureŠuster said:
Onda valja taj isti samo da je kod toga paralaksa podesiva?
https://de.hawkeoptics.com/vantage-2-7x32-ao-mil-dot.html

Da, to je ta optika.

Users who are viewing this thread

Back