Markony said:alexsasax said:Air kong ima podesavajucu paralaksu, pise u specifikacijama. Kod Panamax-a ne pise koliko sam ja video.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Btw sad mi iz Magnuma kazu da zaboravim na Panamax za konkretnu pusku koju cekam.. kazu iskljucivo air king ako njih pitam.. Prijatno sam iznenadjen, nisu u fazonu da prodaju posto poto iako sam se zanimao za skuplju opciju.. jedino sto oni nemaju 3-9x42 imaju samo 2-7x32 a online prodavnica koja ima na lageru zeljenu optiku ne vidim da ima prodajni objekat.. ima li neko iskustva sa https://www.lovackaoprema.co.rs/ radi se o e-marketu.. iz NS su (pozivni 021)? Nekako vise volim da gledam coveka u oci kad mu dajem novac (ima li fals Nikk-a na trzistu?)...
alexsasax said:Da ti skratim muke, trenutno nema airkinga 3-9x42 kod nas, tako je bar meni receno. Ne azuritaju sajtove redovno pa pise da i dalje ima:/
alexsasax said:Jesi li se cuo sa njima ili si samo obavio kupovinu online?
I ja sam ih malopre zvao, nemaju..Markony said:alexsasax said:Jesi li se cuo sa njima ili si samo obavio kupovinu online?
Cuo se sa njima, gnjavio ih dobrih pola sata.. stize u petak pa ako ne pazaris do tad javljam utiske.. Nakon obavljene porudzbine vratim se na sajt, istog momenta su azurirali.. tako da konkretna optika i dalje ,,na lageru"![]()

alexsasax said:I ja sam ih malopre zvao, nemaju..Markony said:alexsasax said:Jesi li se cuo sa njima ili si samo obavio kupovinu online?
Cuo se sa njima, gnjavio ih dobrih pola sata.. stize u petak pa ako ne pazaris do tad javljam utiske.. Nakon obavljene porudzbine vratim se na sajt, istog momenta su azurirali.. tako da konkretna optika i dalje ,,na lageru"![]()
alexsasax said:Trebalo bi da stignu za mesec dana u Magnum, e sad da li ce biti bas za mesec ili vise..
MilošDamljanović said:Molim preporuku za optiku za FT, daljina do 50 metara. Puška je Air Arms TX200 mk3 u kalibru 4,5mm. Trenutno imam Discovery optiku 4-16x42AO, ali na uvećanju od 8x nišanska slika je već dosta mutna, i ne mogu da dobro podesim paralaksu, a i po oblačnom vremenu vidljivost kroz istu je dosta losa. Fond koji bih izdvojio za optiku je do nekih 200 - 220 eura.
Po opisu tvoja optika je neispravna... mozda gresim pa ce iskusniji sa optikom da me isprave...MilošDamljanović said:Molim preporuku za optiku za FT, daljina do 50 metara. Puška je Air Arms TX200 mk3 u kalibru 4,5mm. Trenutno imam Discovery optiku 4-16x42AO, ali na uvećanju od 8x nišanska slika je već dosta mutna, i ne mogu da dobro podesim paralaksu, a i po oblačnom vremenu vidljivost kroz istu je dosta losa. Fond koji bih izdvojio za optiku je do nekih 200 - 220 eura.
Na ovoj optici, paralaksa se podešava već od 5m, što je skoro idealnoGlock17 said:Nisam siguran ali mislim da ta optika ima minimalnu paralaxu 90m. Ako je to tačno onda ti ne radi poso nikako...![]()
JureŠuster said:Onda valja taj isti samo da je kod toga paralaksa podesiva?
https://de.hawkeoptics.com/vantage-2-7x32-ao-mil-dot.html