Slavia 631 svasta nesto

Sobna liga sa Zastavom. Možda dođe Slavia neko kolo pred kraj ako uđem u formu ali za sada ne.

Pre desetak dana nabavio sam Slaviu 631 lux u odličnom stanju što se tiče spoljašnosti. Jedino što mi smeta je to što štitnik okidača nije originalan nego je urađen na strugu od aluminijuma. Okidač joj je veoma mekan, nema koleno i odmah okida., Polako se navikavam. Ostalo je odlično. Prodavac me je i posle prodaje ubeđivao da je sve sredjeno, da je uradjena ,,generalka". Za sada odlično puca, neverovatno je precizna. Nisam je otvarao da proverim priču prodavca, ali u dogledno vreme ću to uraditi mada mi sve deluje odlično.
Da li neko može da me uputi gde mogu da nabavim štitnik okidača, naravno nov ako je moguće, jer bih ipak voleo da bude sve original na njoj. I još jedno pitanje: Kundak je sredjivan, kao i brun, ali bih ja ipak prelakirao kundak bar jednom. Koji lak je na originalu, fabričkom,? Da li je mat ili sjaj? Molio bih nekog da mi odgovori.

Malo slika.

Attachments

• IMG_20230204_112208.jpg
    IMG_20230204_112208.jpg
    290.3 KB · Views: 537
  • IMG_20230204_112231.jpg
    IMG_20230204_112231.jpg
    285.9 KB · Views: 537
  • IMG_20230204_112223.jpg
    IMG_20230204_112223.jpg
    242.2 KB · Views: 536
  • IMG_20230203_211750.jpg
    IMG_20230203_211750.jpg
    300.9 KB · Views: 537
  • IMG_20230211_110936.jpg
    IMG_20230211_110936.jpg
    230.4 KB · Views: 536
Meta je posle upucavanja. Pucano je iz stojećeg stava ali sa osloncem lakta na krov auta, na 10m, bez optike. Dijabole su RWS Training ',53g. Naravno, bilo je i razbacoivanja pogodaka i šetnji ... Ovo je jedno od najboljih mojih pucanja Slaviom. Nemam optiku ali bih voleo da probam pucanje sa Slaviom i optikom, čisto da osetim doživljaj. Možda ću i kupiti nekog jevtinijeg Kineza,ali za sada mi je draže ovako. Videćemo.

Sredi je onako kako se tebi svidja, nije bitno da li je kao fabricka.
I nadamo se da nisi platio onoliko koliko je prodavac trazio .

Naravno da je nisam platio onoliko koliko je prodavac tražio. Uvek ima cenkanja. A što se tiče spreja i štitnika, nije problem lak sprej nego što nema štelovanja okidača. Nema otvora za šraf, verovatno nema ni federa unutra. Nisam je rastavljao, ali i da ima federa, a nema šrafa - nema ni štelovanja. Mada trenutno mi nije potrebno štelovanje jer mi ovako odgovara, ali bih voleo da ga imam makar u rezervi. A kundak ću ipak prelakirati, da li mat ili sjaj lakom, još uvek ne znam. Zato sam i pitao.

Jel ovo ona za 300 iz Temerina? :D
I ja sam se razmišljao. Ali sam seo i odmorio, ubedio se da čekam da Peloponez nabavi HW :D

Sent from my Pixel 6 Pro using Tapatalk

Jedna je otisla preko facebook grupe za 190 evra, nikada nista dirano na njoj, po izgledu u fabrickom stanju. Pukom srecom znao sam ko je kupac pa sam ga kontaktirao posle nekoliko dana. Kaze da je prezadovoljan i da je puska u extra stanju i da se vidi da nije otvarana niti sredjivana. Poenta je da naletis u pravo vreme na pravog prodavca a ne preprodavca :) inace, odlicna puska, jako precizna, jako lepa, kvalitetna... Zna da se cuje opruga na njoj iako je opruga u odlicnom stanju ali to je zanemarivo. Cudno mi je da taj zvuk opruge nije resen fabricki ali ok. Cenovni raspon ne moze da se definise, ide od 100 do 350 evra i ne zavisi cena toliko od stanja puska nego od momenta prodaje...

Da, to je ta iz Temerina. Pazario je neki tip ali je hteo na rate i neki ,,poček". Pošto drugih zainteresovanih nije bio, dobio sam je po drugoj , za mene povoljnijoj i znatno sniženoj ceni. Za sada sam prezadovoljan, kako će dalje biti - ne znam. Definitivno puška je u ekstra sanju, ako zanemarim činjenicu da štitnik okidača nije originalan, ali je perfektno uradjen.

Stitnik okidaca neces naci nigde. Mnogi na vlasnici slavia 631 lux su trazili. Original zaboravi ali moze da ti to neko napravi na CNC masini i da izgkeda kao original. Potreban ti je detaljan crtez stitnika sa svim dimenzijama.

Zasto menjas stitnik? Na slikama nisam primetio sa je ostecen a izgleda kao i originalni.

Pretpostavljam da je teško kod nas naći nov štitnik. Možda može da se nabavi od neke rashodovane puške, ali i to je teško. Ovom mom ništa ne fali, čak meni izgleda i lepo. Napravljen je perfektno, ili na strugu ili na cnc mašini. Uživo je još i lepši.Jedino što nije ostavljen otvor za štelovanje okidača, nije stavljen šraf, pa je ta funkcija isključena. Koliko sam shvatio, originalni je plastičan. Video sam na internetu da je cena novog u Češkoj (ili je to možda u Slovačkoj?) 6 -7 evra. Ali, kako ga kupiti?U suštinii njega ne treba ni menjati, ali ....

Ne znam zašto si toliko navalio za štelovanje okidača. Mnogi koriste pušku bez te opruge i štelovanja. A ako ih i imaš, okidanje će biti samo teže.

Pa kad malo bolje razmislim, vi ste svi u pravu. Ako ga uopšte budem nekad nabavio, biće ukras nekog zida ili fioke. Meni stvarno ništa ne fali sa ovim okidačem. Dosta je mekan, nema koleno, vrlo lako okida, Trebalo mi je dan dva da se naviknem da me pucanj ne ,,iznenadi". Sve u svemu - ja sam zadovoljan. Zastava je imala klasično koleno, Diana 25D ima neko, ja bih ga nazvao ,,polukoleno". Ova Slavia ne, odmah okida. Meni je u redu. Ideja da ga nabavim je samo zbog toga što je to original a ovo ne. Mada mi nije jasno zašto su na ovu vp, koja je po mom skomnom mišljenju odlična, štedeli na materijalu i stavili plastičan štitnik. Zbog te fabričke originalnosti sam i postavio pitanje da li kundak da prelakiram mat lakom il sjaj lakom? Na takvoi, čini mi se glupo pitanje, dobio sam odličan odgovor. Uradi kako ti se više svidja. Problem je što se meni svidja i jedno i drugo. Svidja mi se i ovakav kundak kao što je moj, bez lakiranja, premazan čini mi se samo lanenim uljem ili nečim drugim. Tako da sam sada, ne u dilemi, nego u trilemi - šta da radim? I na kraju će sigurno biti: Šta god da uradim, kajaću se.

Ja sam dugo trazio te informacije na netu ali nisam uspeo da nadjem. Vidjao sam oba modela i obicnu Slavia 631 i Lux varijantu ali nisam uspeo da vidim bilo kakve razlike ali sam siguran da nekih razlika ima.

Users who are viewing this thread

Back