Slug zrna, slug cevi - teme i dileme

File, nisam merio, ali je dobra. Imao sam jedan flajer nisko, za koji sam mislio da nije snimljen (bio sam siguran da je to bio prvi pogodak dok sam tražio metu jer puška nije upucana sa ZAN-om od 25,5 gr) pa mi je kolega Sash ukazao da ipak jeste.

Rezultati su fantastični.
Slag na 50m SUB MOA je nešto što nisam mogao, da zamislim
Lično me veoma interesuju rezultati na 250-300m, mislim da ćemo svi biti oduševljeni, samo da Ledeni nađe prostor i potrefi idealno vreme.

Teško pre sledeće godine. Sa ovom postavkom meni je 250 m maksimum maksimuma, gađati na 300 bilo bi previše zahtevno. A i za 250 nemam pogodan teren.

Dakle, koliko je zaista bitno da brzina projektila bude maksimalno ujednačena, tj. da odstupanja budu minimalna? Koliko je važno da nam grupe na daljini na kojoj obavljamo upucavanje baš uvek budu sasvim uske? Koliki je značaj tih detalja u praksi, kada metu odnesemo na 150, 200 ili 300 metara? Prema mom skromnom iskustvu, stvari stojue ovako:

https://www.youtube.com/watch?v=ucvkUFxh91U

skorpio said:
Meni je najbolji deo opisa onaj o 50 metara a slazem se sa kompletnim klipom
Takodje, kao neko ko je tek počeo sa LR gadjanjem,sam uvideo da ne mogu da ponovim grupu od 11-12mm sa slagovima,bar za sada…malo me to sve bacilo u bedak,jer ne mogu da nadjem adekvatan projektil sa kojim bih gadjao 100+ metara…tako da moram da se zadovoljim gadajnjem dijabolama na 100m maksimalno.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Probao:
H&N 23gr-25gr
Zan 23gr-25.5gr
FX Hybid

Kao što je kolega Ledeni napisao,napravio sam par dobrih grupa na 35m kući od 11-15 mm,kada sam otišao na 50 bile su 4-5 cm grupe što nema veze sa životom…na 100m takodje loše…videću šta mi je činiti …u svakom slučaju za sada Heavy na 100m a još moram da vidim kako radi Monster Redesign na 100m,mada kko sam čuo i istražio počinje da gubi na preciznosti posle 50m,ali moram da testiram.

Samo .218 23 i 25 gr.
Trenutno mi je cimanje da nabavim .217 od H&N,a čekam da se pojave Zan u .217 pa da vidimo…mada vidim da mi se bolje pokazuju 25 gr. I kod Zan i kod H&N iako sam najbolju grupu napravio sa Zan 23 gr.,ali samo jednom ostale nisu za pomen uopšte.
Nisam merio brzine slagova mada mislim da idu izmedju 230-240 m/s,JSB Heavy mi ide oko 263-265 m/s u proseku.

sve probao sa impactom ali baš sve kalibre sa raznim slagovima i dijabolama
naj bolji rezultat sam postigao u kalibru 30 sa hibridima i to na brzini od 286-287 ms
imate snimak na otvorenom na 200 metara u 3 cm 5 komada
kako sam ga podesio tada tako je i sada
preciznost odlična i to bolja nego sa dijabolama i na 50 i na 100 i na 200 i na 300
zadnje što sam gađao je na 350 metara konzerve i tu nema promašaja
preporuka za hibride.............

Zanimljivo gađanje. Prvi deo videa - prilično jak vetar, promenljive brzine i promenljivog smera. Vrlo nezgodno i obeshrabrujuće. Drugi deo - istog dana, svega sat i po kasnije, ali u znatno povoljnijim uslovima. I dalje je bilo vetra (dijabole bi i dalje bile neupotrebljive), ali sam uspevao da pogodim metu (skoro) svaki put. Meta je bio zeleni paradajz prečnika 8-10 cm, daljina 158-159 metara. Odgledati video do kraja.

https://www.youtube.com/watch?v=lrA2uMh1vpg

zvezdan said:
naj bolji rezultat sam postigao u kalibru 30 sa hibridima i to na brzini od 286-287 ms
preciznost odlična i to bolja nego sa dijabolama i na 50 i na 100 i na 200 i na 300

350 m :shock:
Ovo su zaista impresivni rezultati kada je u potanju long range gađanje, svaka čast kolega, a u neku ruku eto izazova i domaćeg zadatka za kolegu @Ledenog...

zvezdan said:
Ima li snimak za ove 300+ pogotke? Svaka čast i na gadjanju i na Impactu…

Nema snimka na 350 ,na 200 je u 3 cm sve , na 350 je u desetak cm...imaš snimak na 300 sa dijaboama u
.25....

Kolega Glock, nemam ja šta da tražim na preko 250 m sa ovom postavkom. Kalibar je 5,5 mm i slag u tom kalibru je u odnosu na slag 6,35 mm ili 7,62 mm u svakom smislu impotentan. Besmisleno je uopšte porediti tako različite kategorije. Ali, ako Bog i sreća junačka daju, sledeća postavka podrazumevaće pucaljku koja će sa slagom od 2-2,5 grama imati 80-90 J i to će već Extreme Long Range smislu biti drugi par opanaka, ali od toga smo još daleko. Dakle, ovo što ja trenutno imam je vrlo upotrebljivo za daljine od 100 do 250 metara i to je limit, ne samo u balističkom smislu, nego i kad pričamo o ovoj optici i nosačima. Dalje od toga vrlo teško.

Ledeni said:
Ali, ako Bog i sreća junačka daju, sledeća postavka podrazumevaće pucaljku koja će sa slagom od 2-2,5 grama imati 80-90 J i to će već Extreme Long ...

Ako nije tajna kolega, koja je sledeća pucaljka u planu, pošto znam da nije fx?

Users who are viewing this thread

Back