Puskica je odlicna za ove pare, kupili smo drug i ja AP900B 5.5 po nekih 260e sa dostavom.
Ima dosta prostora za dorade. Regulator je fabricki na oko 150 bari, odvrnuli smo crvic u portu (bila je nesto oko 20J snage, samo vadjenjem njega otisla je na oko 35J), nabavili smo par razlicitih opruga odgovarajucih dimenzija, dosli smo do neke cifre od +-43mm za duzinu opruge a da cekic slobodno pliva, snaga je kod mene oko 32J sa JSB Jumbo Heavy (235m/s).
Razmisljao sam da jos malo razbusim ventil, portove i cijev kako bih spustio pritisak regulatora malo dole ali toliko dobro radi u trenutnoj konfiguraciji da nisam siguran da li da ista uopste diram.
Osim toga, razbusio sam air striper, izbusio par rupica na karbonskoj cijevi srauda i ubacio filc unutra da upije udarni talas, takodje fabricki moderator preslozio na tri komore sa filcom. Dosta tisa, dosta lakse natezanje polugom, neuporedivo efikasnija. S obzirom na duzinu cijevi i snagu, potrosnja od ispod 1bar/komadu je meni fantazija. Kada se napuni na 200 ja sa svojom mogu ispucati preko 60 komada jer i ispod regulatora, do nekih 140 bar, odlicno drzi brzine.
Nisam radio neke rigorozne testove preciznosti ali mogu reci da sam i sa tim veoma zadovoljan, cijev je naizgled odlicno uradjena.
Mana, sem relativno osjetljivog zavrsnog sloja na bloku (lako se osteti i skine ta povrsinska boja), na B verziji je nesto losiji balans odnosno teska je naprijed, ali evo drugar je porucio carbon bocu pa cemo vidjeti koliko ce se to promijeniti.
Ako koga jos sta interesuje pitajte...