Snowpeak AP900 / AP900B

ne pripremam ništa sem novčanika za sad, nisam odgledao ni jedan reklamni video niti čitao neke tekstove, nema se kad. sviđa mi se kako je napravljen i tu se moja filozofija završava :)

Svi je cekamo kao ozebli sunce, izgleda da je "best for the money" kupovina, niskobudzetna odlicna puska/karabin. Panim bi trebao da je uskoro uveze, ako sam dobro cuo. Pritom ako bude u D kategoriji eto radosti za mnoge.

Vrlo interesantan model puskice, ima mesta za nadogradnju. Simpatican dizajn stavljam sebe u iskusenje za upgrade sa pp750 na ovaj model.

Puskica je odlicna za ove pare, kupili smo drug i ja AP900B 5.5 po nekih 260e sa dostavom.
Ima dosta prostora za dorade. Regulator je fabricki na oko 150 bari, odvrnuli smo crvic u portu (bila je nesto oko 20J snage, samo vadjenjem njega otisla je na oko 35J), nabavili smo par razlicitih opruga odgovarajucih dimenzija, dosli smo do neke cifre od +-43mm za duzinu opruge a da cekic slobodno pliva, snaga je kod mene oko 32J sa JSB Jumbo Heavy (235m/s).
Razmisljao sam da jos malo razbusim ventil, portove i cijev kako bih spustio pritisak regulatora malo dole ali toliko dobro radi u trenutnoj konfiguraciji da nisam siguran da li da ista uopste diram.
Osim toga, razbusio sam air striper, izbusio par rupica na karbonskoj cijevi srauda i ubacio filc unutra da upije udarni talas, takodje fabricki moderator preslozio na tri komore sa filcom. Dosta tisa, dosta lakse natezanje polugom, neuporedivo efikasnija. S obzirom na duzinu cijevi i snagu, potrosnja od ispod 1bar/komadu je meni fantazija. Kada se napuni na 200 ja sa svojom mogu ispucati preko 60 komada jer i ispod regulatora, do nekih 140 bar, odlicno drzi brzine.
Nisam radio neke rigorozne testove preciznosti ali mogu reci da sam i sa tim veoma zadovoljan, cijev je naizgled odlicno uradjena.
Mana, sem relativno osjetljivog zavrsnog sloja na bloku (lako se osteti i skine ta povrsinska boja), na B verziji je nesto losiji balans odnosno teska je naprijed, ali evo drugar je porucio carbon bocu pa cemo vidjeti koliko ce se to promijeniti.

Ako koga jos sta interesuje pitajte...

Da slicne rezultate sam video i kod pojedinih jutubera koji nisu placeni od strane proizvodjaca.
Jako dobra stvar kod tih kineskih proizvodjaca je to sto ako imas srecu sa dobrom cevi posle tijuniranje daje puno puno prostora za poboljsanje sistema i performansi.
Sve vise i vise razmisljam o nabaci jedne takve samo u kalibru 4.5 i snazi do 8j

Puskica je odlicna za ove pare, kupili smo drug i ja AP900B 5.5 po nekih 260e sa dostavom
Kada ste je uzeli, kako je isla procedura nabavke? Ako sam te dobro razumeo, platio si 260 evra sa sve postarinom/dostavom i to B model?

Ne sećam se da sam video lošu snowpeak 4.5 ili 5.5 cev. Takođe mogu da kažem i da je kineski regulator bolji 300 do 400 puta od Walther LG400 regulatora. Mehanizam i završna obrada ne mogu da se porede okidač je smešan, kundaci se klimaju, ali... te puške su konzistentnije sa brzinom i preciznošću od vrhunskih nemačkih pušaka. Ako računamo cena kvalitet nemaju premca.

Da slicne rezultate sam video i kod pojedinih jutubera koji nisu placeni od strane proizvodjaca.
Jako dobra stvar kod tih kineskih proizvodjaca je to sto ako imas srecu sa dobrom cevi posle tijuniranje daje puno puno prostora za poboljsanje sistema i performansi.
Sve vise i vise razmisljam o nabaci jedne takve samo u kalibru 4.5 i snazi do 8j
Sto kaze Voja ove cijevi su dobre stvarno, a tebi za 4.5 i tu snagu treba neka lagana opruga, mi smo osim fabricke uzeli 1.5, 1.6, 1.8 i 2mm debljine, i svakako TP ostaviti nesto manji.

Kada ste je uzeli, kako je isla procedura nabavke? Ako sam te dobro razumeo, platio si 260 evra sa sve postarinom/dostavom i to B model?
Uzeli smo mozda prije nekih mjesec preko uvoznika u BiH (tu i zivimo), dobili regularno racun, prijavili u MUP i to je to.

Ne sećam se da sam video lošu snowpeak 4.5 ili 5.5 cev. Takođe mogu da kažem i da je kineski regulator bolji 300 do 400 puta od Walther LG400 regulatora. Mehanizam i završna obrada ne mogu da se porede okidač je smešan, kundaci se klimaju, ali... te puške su konzistentnije sa brzinom i preciznošću od vrhunskih nemačkih pušaka. Ako računamo cena kvalitet nemaju premca.
Regulator drzi unutar 2-3m/s (235 avg sa JSB Heavy), i cak i kada spadne sa regulatora ovako kako je sada podesena brzina poraste do nekih 238 i onda negdje oko 140 bari tek padne ispod 234m/s...
Da, zaboravio sam okidac, nije neka sreca a nisam jos nista oko njega cackao, u planu sam kada stignem barem malo ispolirati i zamijeniti sta trebadne od opruga. Kundak je plasticni pa se i ne moze ocekivati da bude nesto vrhunsko, ali za ovu cijenu sto kazes nema premca.

Hvača momci na informacijama, zaista ćovek još više zagrize da nabavi jedan. Gledao sam nekog enleza na YT , da ga rastavi i nekom tehnikom ga prefarbaju baš iz razloga lošije farbe. Nije plastifikacija već nešto slično verovatno, on je takođe čačkao i nešto oko okidača.
Sve u svemu za ove pare nema bolje po meni zasad. Sa kojom optikom ga koristite ?

Huh, trenutna optika je teški overkill, narucio sam Discovery LHT 4.5-18x42 medjutim drugu se toliko svidjela da sam mu je ostavio a na puskicu namontirao Ritona X7 4-32x56... 😁

Users who are viewing this thread

Back