Weihrauch springerice

Koja Weihrauch puška je najpogodnija za gadjanje u streljani na 10m, u D kategoriji? Da li je u novim serijama sredjen problem galling-a kod Hw50? Da li se Weihrauch puške još uvek prave i sklapaju u Nemačkoj?

Galling imas kod hw30, ali nista strasno. Kod ostalih nema. To je takodje i najmanja njihova puska, ako ne racunamo hw25 koja se vise ne pravi i koja nije imala rekord okidac. Meni se pokazala kao ekstra precizna na daljinama do 25m (grupe ispod 8mm). Hw35 je dosta teza i veca, ali je bravljenje cevi mnogo bolje pa samim tim verujem i da ce preciznost biti zagarantovana kroz neki duzi vremenski period. Sve se proizvode iskljucivo u nemackoj, ne racunajuci americki beeman. Oni sto su bolji (fwb, anschütz) su, koöiko ja znam, digli ruke od springerica. Tako da ostaje weichrauch i par dianinih modela koji jos uvek nemaju veze s kinom(28, 35, 470, 56 airking, i sl.). Eventualno walther lgu... Pricamo o puskama koje se mogu danas nove kupiti. A za 10m... mislim da je anschütz 335 ubedljivo na prvom mestu i dalje, pa sve ostalo. Tu je i slavia/perun. Ako mora weihrauch, ja bih izabrao hw35, i naravno hw 95, po meni savrsena prelamaca s federom.

Sent from my Power Armor 18 using Tapatalk

Koja Weihrauch puška je najpogodnija za gadjanje u streljani na 10m, u D kategoriji? Da li je u novim serijama sredjen problem galling-a kod Hw50? Da li se Weihrauch puške još uvek prave i sklapaju u Nemačkoj?
Hw 50 mi je samo prošla kroz ruke,ali sam sa 30s sasvim lepo gađao u streljani.Utisak je da bi okidač mogao da bude malo finiji,ali opet pravi odlične grupe.Da moram da kupim neku pušku koja je novijeg datuma,30s bi bila prvi izbor.Ima malo manje gabarite,tako da svakako valja prvo probati kako leži,pa posle poručivati.H&N sport i JSB simply dijabole su dale iste grupe.

Galling imas kod hw30, ali nista strasno. Kod ostalih nema. To je takodje i najmanja njihova puska, ako ne racunamo hw25 koja se vise ne pravi i koja nije imala rekord okidac. Meni se pokazala kao ekstra precizna na daljinama do 25m (grupe ispod 8mm). Hw35 je dosta teza i veca, ali je bravljenje cevi mnogo bolje pa samim tim verujem i da ce preciznost biti zagarantovana kroz neki duzi vremenski period. Sve se proizvode iskljucivo u nemackoj, ne racunajuci americki beeman. Oni sto su bolji (fwb, anschütz) su, koöiko ja znam, digli ruke od springerica. Tako da ostaje weichrauch i par dianinih modela koji jos uvek nemaju veze s kinom(28, 35, 470, 56 airking, i sl.). Eventualno walther lgu... Pricamo o puskama koje se mogu danas nove kupiti. A za 10m... mislim da je anschütz 335 ubedljivo na prvom mestu i dalje, pa sve ostalo. Tu je i slavia/perun. Ako mora weihrauch, ja bih izabrao hw35, i naravno hw 95, po meni savrsena prelamaca s federom.

Za 335 se slažem definitivno.

HW30 je po ukupnoj dužini i masi i kraća i lakša od Zastave M81, i cev je kraća 5 mm. Da li je i kundak isto tako kratak ili odgovara i za odrasle?
Gledajući HW50 na papiru, od HW30 je duža 4,5 cm i teža 600 grama ali je dužina cevi ista. Koliko je tu kundak duži u odnosu na HW30? Ako je tih 4,5 cm onda je to velika razlika?

Hw50 jeste dosta veca i primetna je razlika u duzini kundaka.sto se gvozdja tice, cev je iste duzine kao kod hw30, mislim da je razlika u duzini kompresionog dela i da postoji razlika u poluzi za kompresiju opruge. Ostalo bi trebalo da bude razlika u duzini kundaka. Hw30 nije bas za krupnije. Ja sam 185cm i nekih 95-100kg, nije bas da mi je hw taman, vise dodje kao igracka ali nije strasno. Posto ide svuda sa mnom, moram da je branim bas zbog mase i duzine (koliko se secam, 2,5kg i 98,5cm) pa mi odgovara za nosenje, plinking i tako to, a pored toga je izuzetno precizna puska. Snaga joj je sad oko 8J, ima tbt plasticne vodjice opruge, tbt oprugu, tbt dihtung klipa, uopste nije bucna i trzaj je minimalan. hw 50 bi bolje lezala za stojeci stav. Ali, opet je tu hw 35 sa svojim bravljenjem koji je u prednosti u odnosu na hw50 po meni. I on je nekih 5-6cm duzi od hw 50 i dosta tezi (109cm i 3,8kg). U principu, hw50 je veliki hw30, a hw35 je po meni klasa iznad, nesto blize anschütz_u 335.

Drugari kakvi su vam utisci o HW30S? Bas bi voleo da je dodam u kolekciju jer je D kategorija, mala i lagana puskica za plinkanje i zezanje. A isto ima rekord okidac, pa me zamima kakvi su ostali utisci o njoj posto je nisam drzao i koristio

Sent from my iPhone using Tapatalk

Нисам много пуцао с њом откад је имам ал' за ово што јесам могу рећи да је као пуслица.
Солидан осећај у рукама, можда што је новија, није прешла много али неки осећај чврстине.
Солидна и снага ако нећеш баш 50м да гађаш.
Мада гледам неког чичу на јутјубу (Pelets and Pistons), обожава је и гађа гонгове на 50м фино.
Дигао снагу на неких 10-11 џула и сева без проблема ал' не бих ја фабрику дирао, таман је овако.

Снага је око 8-9 џула, нисам гађао даље дистанце од 10-ак метара али кажу људи да баш воли JSB Express.
Прелама се безмало малим прстом (ако си крупније грађе), може човек цео дан пуцати с њом а да се не умара.

Величина је таман, висок сам преко 180 и уопште немам осећај да сам се скврчио док је користим.

Ово ми је први Рекорд окидач па не могу да коментаришем превише.
Од Славије мени лично бољи, од FWB лошији (разумљиво), али с обзиром да окидач већ познајеш не бих давио даље.

Никаквог закачивања и крцкања нисам приметио, мада је ово претходна серија, није од ових најновијих за које кажу да кубуре са гуљењем полуге за натезање о цилиндар.

Drugari kakvi su vam utisci o HW30S? Bas bi voleo da je dodam u kolekciju jer je D kategorija, mala i lagana puskica za plinkanje i zezanje. A isto ima rekord okidac, pa me zamima kakvi su ostali utisci o njoj posto je nisam drzao i koristio

Sent from my iPhone using Tapatalk
Imao sam hw30s, ispucao s njom mnogo dijabola. Prodao sam je i zao mi je. Ubedljivo najbolja puska za sve uzraste i sve namene. Kvalitetno odradjena, precizna, prosta... hw50s bi bila nesto za nijansu veca jwr je hw30s odprilike kao nasa zastavica po gabaritima. Rekord okidac je dobar i u fabrickom stanju ali uz odredjene prepravke se moze mnogo dobro napraviti. Ja sam sa mojom na 25m imao grupe od par milimetara sa bsa bluestar i uvecanjem od 12x. Cackalicu na tu daljinu bez problema. Kedina mana koju sam ja primetio je grebanje ruke za napinjanje opruge odozdo po cilindru ali nista strasno. Hw50 nema tih problema. U svakom slucaju, puska nije prestajala da me odusevljava. I vrlo verovatno da cu je kupiti opet ali u drvetu zbog estetike. Samo je pitanje hw30 ili hw50.

Gesendet von meinem Power Armor 18 mit Tapatalk

Da ne gušim drugu temu, možda je ova bolja za informacije :) Isto sam imao hw30s, prodao je da pređem na PCP, shvatio da nemam toliko vremena i da volim da opali po 5 kom da me mine želja i nastavim sa poslovima i odlučio da se vratim na springerice :) razmišljao šta i uzeo hw50s, 4.5mm, D kat. Jako slična kao hw30s, malo zahteva više snage pri prelamanju a i teža je, hw30s je baš kao puter, ko hoće juniore da ubaci u ovo naše vrzino kolo - hw30s je idealna. Za mene stoku od 191cm i 125kg ipak bolje hw50s :) klinac nije nešto pokazao interesovanje pa sam ostao sam :)

Ovo mi je danas drugi put da pucam i evo nekih rez sa meh nišanima sa stola sa 10m i 10kom dijabola po meti (podešavanje nišana i upoznavanje i dalje u toku). Nema šta, precizna je max, sve greške su moje. SportS sam pucao poslednje, tu su već klinci krenuli da naviru i "pomažu" pa je i koncentracija pala :) uglavnom - svaka preporuka za hw50s.

8381c62d3ee5c708a25c6949338f2340.jpg
1c0b5c2049bf9d0c7cce2543638d0309.jpg

Sent from my Pixel 6 Pro using Tapatalk

Možda 5/10 pucao sam iz stava malo prvi put i praktično nisam izašao iz crnog što mi je za zezu sa klincem bilo ok ( bilo je kao pucam i metu dok je crno kad izađem idemo i to je potrajalo :) )... Sledeću put ću probati iz stava očukejem 2x šire od ovoga

Šta da radim, ali nikako da probam nešto od jsb, a pošto mi je greenaport blizu... Jednom sam otišao i kupio ono što mi delovalo zanimljivo (geco, hn, excite, (plus sports hunting i match za probu u capriolu)) tako da trenutno to sad imam. Geco za 690 din stvarno deluje kao bestbuy. Ako imate neke preporuke za nešto bolje u NS - molim vas da mi javite :)

Svakako, planiram da ponovim ovo još jednom, da utvrdimo gradivo, ali da probam i sports hunting jer ovaj put nisam stigao.

Last edited:
Po mom skromnom iskustvu, HW guta jednako dobro skoro sve dijabole...ja se ipak ne odvajam od JSB exact, express i HN sport za 10m...prosto nemam sta vise da isprobavam, svasta sam isprobao...ako se puca retko, ni jedna dijabola nije preskupa...ako se puca cesto, sigurno postoji teznja ka perfektnoj grupi ili pogotku...u oba slucaja vuce ka navedenim proizvodima...
p.s. @BurekUSvemiru ko bi reko da ti imas 125 kg...meni si delovao kao maneken...;):)

@SrpcheTheGreat svaka ti je na mestu. Nećeš verovati, ali sam pre 30min punio korpu na mptropic sajtu raznih jsbova...

P.S.Sad me dobrano nasmeja sa ovim manekenskim komentarom Što naše babe kažu "teške kosti" Ali da, uglavnom ljudi misle da imam manje kila nego što zapravo imam, nekako sam ravnomerno svuda popunjen na max

Kad je bal... Poručio. Zašto sam uzeo i straton? Ne znam. Ono kao kad uzimam ajde da probam i njih. Exact, express, ravne, šiljate... Samo nek se puca :) Još me drži euforija kupovine hw50s, pa da se obezbedi i za dijabole, a sad gledam i kofer... Što i nije toliko loše, jeftino ću proći, s obzirom da sam jutros gledao hw97k/hw77k u 4.5mm

466596824289b8b7b341dc6b6acb5476.jpg

Last edited:

Users who are viewing this thread

Back