Hw 50 mi je samo prošla kroz ruke,ali sam sa 30s sasvim lepo gađao u streljani.Utisak je da bi okidač mogao da bude malo finiji,ali opet pravi odlične grupe.Da moram da kupim neku pušku koja je novijeg datuma,30s bi bila prvi izbor.Ima malo manje gabarite,tako da svakako valja prvo probati kako leži,pa posle poručivati.H&N sport i JSB simply dijabole su dale iste grupe.Koja Weihrauch puška je najpogodnija za gadjanje u streljani na 10m, u D kategoriji? Da li je u novim serijama sredjen problem galling-a kod Hw50? Da li se Weihrauch puške još uvek prave i sklapaju u Nemačkoj?
Za 335 se slažem definitivno.Galling imas kod hw30, ali nista strasno. Kod ostalih nema. To je takodje i najmanja njihova puska, ako ne racunamo hw25 koja se vise ne pravi i koja nije imala rekord okidac. Meni se pokazala kao ekstra precizna na daljinama do 25m (grupe ispod 8mm). Hw35 je dosta teza i veca, ali je bravljenje cevi mnogo bolje pa samim tim verujem i da ce preciznost biti zagarantovana kroz neki duzi vremenski period. Sve se proizvode iskljucivo u nemackoj, ne racunajuci americki beeman. Oni sto su bolji (fwb, anschütz) su, koöiko ja znam, digli ruke od springerica. Tako da ostaje weichrauch i par dianinih modela koji jos uvek nemaju veze s kinom(28, 35, 470, 56 airking, i sl.). Eventualno walther lgu... Pricamo o puskama koje se mogu danas nove kupiti. A za 10m... mislim da je anschütz 335 ubedljivo na prvom mestu i dalje, pa sve ostalo. Tu je i slavia/perun. Ako mora weihrauch, ja bih izabrao hw35, i naravno hw 95, po meni savrsena prelamaca s federom.
Sent from my Power Armor 18 using Tapatalk

Imao sam hw30s, ispucao s njom mnogo dijabola. Prodao sam je i zao mi je. Ubedljivo najbolja puska za sve uzraste i sve namene. Kvalitetno odradjena, precizna, prosta... hw50s bi bila nesto za nijansu veca jwr je hw30s odprilike kao nasa zastavica po gabaritima. Rekord okidac je dobar i u fabrickom stanju ali uz odredjene prepravke se moze mnogo dobro napraviti. Ja sam sa mojom na 25m imao grupe od par milimetara sa bsa bluestar i uvecanjem od 12x. Cackalicu na tu daljinu bez problema. Kedina mana koju sam ja primetio je grebanje ruke za napinjanje opruge odozdo po cilindru ali nista strasno. Hw50 nema tih problema. U svakom slucaju, puska nije prestajala da me odusevljava. I vrlo verovatno da cu je kupiti opet ali u drvetu zbog estetike. Samo je pitanje hw30 ili hw50.Drugari kakvi su vam utisci o HW30S? Bas bi voleo da je dodam u kolekciju jer je D kategorija, mala i lagana puskica za plinkanje i zezanje. A isto ima rekord okidac, pa me zamima kakvi su ostali utisci o njoj posto je nisam drzao i koristio
Sent from my iPhone using Tapatalk
pucao sam iz stava malo prvi put i praktično nisam izašao iz crnog što mi je za zezu sa klincem bilo ok ( bilo je kao pucam i metu dok je crno kad izađem idemo i to je potrajalo 

Što naše babe kažu "teške kosti"
Ali da, uglavnom ljudi misle da imam manje kila nego što zapravo imam, nekako sam ravnomerno svuda popunjen na max