SrpcheTheGreat
Well-known member
Ti "urezi" koje imaš na pušci su stoperi za vrstu nosača koji se kače na pikantini šine, dakle stezni šraf svojim telom se postavlja u taj urez i samim tim blokira klizanje tog nosača, šta god u njemu bilo. Isti sistem koristi montaža dioptera. Ako ti tvoji nosači imaju sa svoje donje strane vidljivo telo šrafa kojim stežeš nosač, onda ih montiraj tako da telo tog šrafa "ulegne" u taj "zarez" ili usek na sanduku puške, i neće klizati. Ako to nije slučaj sa tim nosačima, onda uzmi jednodelni nosač, kao što reče kolega Csaba, koji obično ima četiri stezna šrafa, čime možeš da sprečiš klizanje (možda). Ako i dalje bude klizala, onda moraš staviti dodatni "stoper" iza zadnjeg nosača, na lastin rep puške, pa tako rešiti problem. A mož i da bušiš sanduk puške...Evo na slici se vidi da je stigao do kraja puta![]()
p.s. stegni šraf kao "sivonja", što reče moj pokojni ćale, neće da šteti, mada po meni ti tvoji nosači, baš i nisu nešto spektakularno, slične sam imao na Tasco optici, čak mislim da se isporučuju baš sa tom optikom, ali za lovačke karabine...