Da li je dozvoljeno pucanje u dvoristu?

Takođe se slažem sa Vujadinom da oružje iz kategorije C nije samo vazdušno oružje nego i oružje na crni barut, tetivno oružje velike sile natega itd. i kao takvo mi prosto zdravorazumski nije normalno da se drži na dohvat ruke.

To se svi slazemo. . Ovde je samo bila polemika da li po zakonu mora da bude zakljucano ili ne.

Evo kratko iz prakse, kada je donet novi Zom 2016 i napravljena D kategorija, strelcima je svanulo, i tako smo mi krenuli na takmičenja van drzave prve godine bez problema, sve dok me jedno jutro u 4 sata nisu zvali strelci sa aerodroma i rekli da im policija neda da uđu u avion jer nemaju dozvolu za iznošenje oružja?!
Da skratim priču, Mup je sam doneo podzakonski akt da je i za D potrebna dozvola za iznošenje, i tako mi od tada za svako takmičenje preko, moramo da trazimo dozvole za iznošenje, a nebuloza je sto to trazimo za oruzje koje nije na evidenciji! Naravno, reagovali smo, ali džabe, taj akt je ostao na snazi, tako da možete vi da tumačite zakon kako hoćete, poenta je kako ga policija tumači! Dakle, moj savet je kase i bilo koje oružje u njega da biste bili mirni, a oni koji neće nek se mlate onda. E sad i šansa da vama kao civilima dođe neko u kontrolu a imate samo vazdušno je vrlo upitna, ali ko zna, možda jednog dana i krenu C vazdušne da češljaju...

Poslato sa MAR-LX1A pomoću Tapatoka

Evo kratko iz prakse, kada je donet novi Zom 2016 i napravljena D kategorija, strelcima je svanulo, i tako smo mi krenuli na takmičenja van drzave prve godine bez problema, sve dok me jedno jutro u 4 sata nisu zvali strelci sa aerodroma i rekli da im policija neda da uđu u avion jer nemaju dozvolu za iznošenje oružja?!
Da skratim priču, Mup je sam doneo podzakonski akt da je i za D potrebna dozvola za iznošenje, i tako mi od tada za svako takmičenje preko, moramo da trazimo dozvole za iznošenje, a nebuloza je sto to trazimo za oruzje koje nije na evidenciji! Naravno, reagovali smo, ali džabe, taj akt je ostao na snazi, tako da možete vi da tumačite zakon kako hoćete, poenta je kako ga policija tumači! Dakle, moj savet je kase i bilo koje oružje u njega da biste bili mirni, a oni koji neće nek se mlate onda. E sad i šansa da vama kao civilima dođe neko u kontrolu a imate samo vazdušno je vrlo upitna, ali ko zna, možda jednog dana i krenu C vazdušne da češljaju...

Poslato sa MAR-LX1A pomoću Tapatoka
Sve se slažem, kao što rekoh bitno je samo šta kaže čika policajac, ti dok isteraš svoje prođe takmičenje, propade oružje...

Ajde i ja da iznesem svoje mišljenje, mada nije relevantno jer nisam iz struke. Ja sam se odlučio za primenu zakona i zdravog razuma u svom bavljenju hobijem jer za to imam mogućnosti. Kupio sam si sef za 5 pušaka i sve lepo zaključao. To sam učinio pre svega zbog bezbednosti svojih ukućana (imam dvoje maloletne dece) Jesu moju puške D kategorije, ali mislim da je bolje ovako. Oni neće sigurno zloupotrebiti oružje, ali im često dolaze i druga deca kada ja nisam kod kuće i ovako ne mogu pasti u iskušenje da "pokažu" ili šta ja znam već. Što se tiče gađanja, uvek idem na strelište da treniram. Član sam lokalnog kluba / streljane i tu se mogu bezbedno baviti ovim hobijem. Mislim da bi dobra ideja bila napraviti ovde na forumu spisak streljana po opštinama koje su voljne da prihvate nas "vazdušare" da mogu ljudi da vide gde mogu bezbedno da se bave hobijem bez straha od policije i ugrožavanja tuđe imovine i bezbednosti.

Back