Fx Impact X .25 Hi-Power mod

Pani

Active member
I tako, iz dana u dan imao sam problem da postignem zeljenu brzinu sa dijabolama JSB King Heavy dal mk1 ili mk2.
Kako sam ispucao sve adute ostalo je da posegnem za drasticnim merama.
Puno vremena i zivaca a i znanja potrebno je igrati se sa impactom tako da je igra bila zanimljivija od igranja Black Ops.
Uz puno truda volje i modifikacija uspeo sam da sa 600mm u .25 postignem zeljene rezultate i to na samo 130bar na regulatoru sa veoma konstantnom brzinom u odstupanju samo 1ms i bezbroj dupia:

JSB King Heavy 2.2 gr mk1 i mk2 ... power max. 290ms
Power 5 280ms
Power 4 272ms
Power 3 258ms
Power 2 240ms
Na Power 1 ... JSB King 1.654gr ..... 280ms

Prelazak sa 1.654gr na 2.2gr je bio izazov ali vredelo je i te kako.

Mk1 ... BC-0.053 ... sa 290ms ... 93J... stradna snaga

Preciznost
Mk1 i Mk2 su bile tu i tamo precizne sa 290ms ... nije za potceniti 2.2 kad roka u 4cm na 100m ali moze to i bolje.
Onda sam probao na sve brzine, hamer valve i dobio fenomenalne rezultate.
270 -275ms ...neznam jos koja je bolja jer su grupe slicne i uspevam da napravim grupe ispod incha.
Puno puta se desava da slozim 4kom u 10-15mm a jedna van grupe ode 2-3cm.

Za sad testiranje ide svojim tokom, nemam problema sa puskom ni malo, O ringovi drze i nemam curenja. Sa tom snagom puska je malo glasnija nego standard ali se nadam da jedan dobar Huggett ce resiti i taj problem.

Huma Reg radi kao doxa, prezadovoljan sam. Teflon umesto pojedinih O ringova jos bolje.
Idemo dalje, 2.2gr je brutalna dijabola za vetar.
Na primer:
100m ... 1.645gr ... vetar bocni ... 2 mil dot za windage
100m ... 2.2gr ........ vetar isti ... 1/4 do 1/2 mil dota windage
Procenite sami ....

Jos jedna bitna stvar.
Kad koristim Mk1 ili Mk2 imam problem sa Magazinom tj punjenjem dijabola. Kada dodjem do 6te 7me dijabole javlja se problem sto dijabola ne upada skroz u magazin i nemogu da nastavim punjenje i verujem da kod vecine je tako.
Problem sam resio time sto sam nabavio CARM magazine po 30e koji su 100x bolji od FX magazina i nekako lako kao po loju ubacuju dijabole u cev.

Cim se steknu uslovi za neko novo pucanje stavljam slike i video rezultata.

Attachments

• 20190426_235219-1019x713.jpg
    20190426_235219-1019x713.jpg
    81.1 KB · Views: 6,296
Sa srećom da bude nova tema i novi , bolji rezultati ;)
Opasno si ušao u ovu priču i izdigao na neki Pani-level , bravo majstore!

Ja ne sumnjam da će ovog impakta Pani doterati do vrhunca.A rezultati su već vrhunski.Svaka čast na ljubavi,vremenu i znanju!

dodao bih da manometri na impaktu nisu tačni i da ih treba zamijeniti huminim, a uz njih i regulator ......

Tako je Zvezdane, kod mene je na FX mano bilo 145bar a na Humi 120bar na manometru. Kod tebe isto ... na tesr manometru pokazuje isto kao na Humi.

Ovo je jedno od resenja da postavite gumoce uvek na istu poxiciju kada vrscare liner da se ne pomersju O ringovi. Samo namotate izolir traku ...

Attachments

• IMG_20190323_143528_558.jpg
    IMG_20190323_143528_558.jpg
    185.1 KB · Views: 6,059
  • IMG_20190323_143519_895.jpg
    IMG_20190323_143519_895.jpg
    210.3 KB · Views: 6,059
Tema je veoma interesantna za sve koje interesuje long range .
Mozes li da opises sta si sve mofikovao na impactu da bi dobio te brzine sa MK2 ?
Ako sam dobro razumeo zamenio si regulator huminim i manometar, da li si radio jos neke izmene?

evo prije panija ja ću ti reći šta smo radili na mom impaktu koji takođe ima 270 ms sa mk2
dotegli hamer
na 125-130 b regulator(fx)
i podesili valve
to je sve

Hvala Zvezdane na odgovoru.
Na impactu je regulator fabricki podesen na 130bar. Da li sam dobro razumeo da zbog nedovoljno tacnog originalnog manometra tih 130bar i nije 130bar?
Kako ste valve podesavali, na sta tacno mislis ?
Ako vas ne bude mrzelo kad nekome budete sledeci put podesavali da prikazete citav proces.

Taj proces kosta mnogo truda znanja i pre svega vremena. Odgovore ne mozete dobiti tek tako na tacni jer to nije to i nije za igru sa velikim pritiscima bez prethodnog veceg iskustva. Od puske do puske je drugacije i plus sto se rade dodatna modovanja. Nije isto na 700mm cev i na 600mm a sto se tice 130bar tu si u pravu jer fx satovi znaju da lazu i po 30bar-a sto je bila situacija kod Panija. Otom potom Pani ce napraviti snimak i postaviti na njegovom yt kanalu sta i kako se radi

Pani said:
Ovo je jedno od resenja da postavite gumoce uvek na istu poxiciju kada vrscare liner da se ne pomersju O ringovi. Samo namotate izolir traku ...
Staviš sa obe strane izolirku pa se ne svlače pri montiranju ni pri skidanju a dobro ih namazati Super Lube-om da lepo klize.

oring lajnera resize.jpg

longrifle said:
Taj proces kosta mnogo truda znanja i pre svega vremena. Odgovore ne mozete dobiti tek tako na tacni jer to nije to i nije za igru sa velikim pritiscima bez prethodnog veceg iskustva. Od puske do puske je drugacije i plus sto se rade dodatna modovanja. Nije isto na 700mm cev i na 600mm a sto se tice 130bar tu si u pravu jer fx satovi znaju da lazu i po 30bar-a sto je bila situacija kod Panija. Otom potom Pani ce napraviti snimak i postaviti na njegovom yt kanalu sta i kako se radi
Ne vidim čemu tolika misterija kada je već sve doktorirano preko. Ima par tema na AGN i sličnim forumima gde se sve može pročitati, videti a ko hoće i ima sa čime i isprobati. Na zapadu konkretno u Americi ima više Impakta u jednom gradu nego ovde na celom Balkanu. Jedna od tih tema je ova: https://www.airgunnation.com/topic/fx-impact-mods-for-more-fpe/

Glede manometara, Wika je bolja od Hume jedino što je veća za 5mm u prečniku i to može da zasmeta nekome a čak je i Huma i to u verziji od 250Bar nudi na svom sajtu pored malog 23mm manometra sa 1/8bsp navojem, plugandplay.
Lep pozdrav.

Tako je Sandro.Nema mnogo misterije.Niko ne spori Panijevo znanje.
Ja sam već za Priesta naručio Wika-huma i par huminih 23 mm.

@SandroNS kad vec toliko citas strane forume i dosta znas zasto sa nama ne podelis to znanje da se ne mucimo? Ja niti sam citao strane forume niti imam tu pusku pored sebe a ostatak ce ti @Pani napisati...

Users who are viewing this thread

Back