Fx Impact X .25 Hi-Power mod

Samo pratim ovaj topik i pokusavam da naucim nesto, ako dodjes do 130J, to ce valjda biti svetski rekord. Onda moras preci na slugs, a onda zabava tek pocinje. Ima da pogodi traktoristu kod bobana.

potrošnja je takva na
60 J imaš oko 95-100 pucanja sa cijevi od 700 mm
80 J i već imaš 60 i možda koji još
na 113 J ne vjerujem da ima više od 35 i to je super ali to je sa 700mm
sa 600mm ne vjerujem da ima više od 25-30 pucanja ali isplati seee tooo a osim toga ako sve bude kako treba ima se dodatak za dupli tank tako da se opet ima 50 pucanja minimum
impakt je takva puška gdje sve ali baš sve može
evo i pani će reći sigurno

Pa jednostavno je , u standardu pucas sa 125bar i do 125bar. Kad pucas na 170bar pucas do 170bar. Za sad na 170bar imao sam 36 pucanja jos bi mozda moglo 2-3 da bolje nastelujem valve.
Dodatni plenum povecava kolicinu vazduha ali zato smanjuje pritisak npr. sa 135bar na 115bar za istu brzinu. Znaci poveca volumen a smanji pritisak tako da dodje na skoro isto.

SandroNS said:
Pani said:
Ovo je jedno od resenja da postavite gumoce uvek na istu poxiciju kada vrscare liner da se ne pomersju O ringovi. Samo namotate izolir traku ...
Staviš sa obe strane izolirku pa se ne svlače pri montiranju ni pri skidanju a dobro ih namazati Super Lube-om da lepo klize.

oring lajnera resize.jpg

Gledam na yt lik kaze nece da se zamara da stavlja gumice ponovo, ladno izvadi sve tri napolje i stavi liner bez njih

Video sam da i to rade ... probao sam i ja to. Mislim da je bolje sa O ringovima razlog vibracija cevi i natega kojom se steze liner. Nekako bez gumica kad opalim vise mi zvoni cev ... kada lupnem dlanom pusku sa strane cuje se kako lajner udari u cev i zazveci.
Sve jedno, treba svako da proba i vidi sta mu odgovara i ima li razlike u preciznosti. Neki pricaju da nema neki da ima ... konkretno ja mislim da su mi bolje grupe sa O ringovima na lajneru.

Bez mistifikacije, sve na tacni. Ko ne zna jezik rad sam pomoći.

https://www.airgunnation.com/topic/larger-plenum-test-on-impact-x-30-700mm/
https://www.airgunnation.com/topic/fx-impact-mods-for-more-fpe

Ako želite eksterni plenum, postoji gotova stvar, eloksirana i atestirana i košta desetak dolara. Bitno je znati da to nije preporučljivo niti bezbedno.

Kolega upravo ste me demisfiticirali ... ja od Februara meseca mistifikujem ovaj narod na forumu a sa druge strane aktivno i paralelno ucestvujem na airgunsnation od samog pocetka teme ... rame uz rame sa Amerima.

E sad, za vasu informaciju ta rec kojom ste opisali moj post na forumu izgleda ovako:

Mistifikacija predstavlja obmanjivanje i zbunjivanje ( laganje i varanje) , a demisfitikacija sve suprotno od toga ( razotkrivanje obmana i lazi)
Izraz MISTIFIKACIJA se sastoji iz 13 karaktera što je za 4.2 više od prosečne srpske reči. Sadrži 6 (46.2%) samoglasnika, što je za 3.4 procenata više od proseka.

Prema tome, ako niste imali nameru da nekog uvredite vec skrenete paznju na sebe ili postove sa airgunnation ... koristite neke manje slozenije reci kako bi ste se izrazili bez vredjanja drugih kako ne bi dosli u situaciju nesporazuma i neko vas otera u pm.

Pani said:
Kolega upravo ste me demisfiticirali ... ja od Februara meseca mistifikujem ovaj narod na forumu a sa druge strane aktivno i paralelno ucestvujem na airgunsnation od samog pocetka teme ... rame uz rame sa Amerima.

Stolen Valor je jako čest pojam ovde. Najviše je izražen u oružanim snagama. Na YT možete videti razane klipove gde ljudi nose uniforme i lažne medalje i predstavljaju se kao veterani ratova.

Modifikacije na FX Impact je počeo da radi Ernest Rowe početkom 2018. Zatim su ljudi počeli to da kopiraju. Sledeće teme o modifikovanju impakta su nastale negde sredinom 2018 godine. U sledećim temama svi koji su nastavljali projekat pozivali su se na onoga ko je sve i izmislio (Ernest). Skoro godinu dana kasnije (februar 2019) edosan je napravio novu (združeniu temu) u kojoj hteo da skupi sve do tada napravljene modove.

U svom postu u oktobru 2018 godine (koji pretpostavljam da niste ni videli), heavy impact se jasno pozvao na Ernest Rowe, i napisao da je otkrio bolje (gotovo) rešenje za pravljenje plenuma.

https://www.airgunnation.com/topic/larger-plenum-test-on-impact-x-30-700mm/

Da li ste Vi tada (početkom 2018 kada je sve ovo rađeno) uopšte imali Impact?

Zatim dolazi februar 2019 kada na AGN edosan pravi temu u kojoj će biti akumulirani svi modovi na jednom mestu i gde su nacrtane i naslikane sve prepravke. Pretpostavljam da Vi mislite baš na ovu temu kada ste napisali da "učestvujete od samog početka", izgleda je problem samo zato što ne znate kad je početak.

Vi se u Vašem postu, ne pozivate na materijal koji ste koristili i predstavljate sve ovo kao svoj rad i trud, što je veoma pogrešno i za šta se ovde koristi izraz "Stolen Valor".

Pani said:
E sad, za vasu informaciju ta rec kojom ste opisali moj post na forumu izgleda ovako:

Mistifikacija predstavlja obmanjivanje i zbunjivanje ( laganje i varanje) , a demisfitikacija sve suprotno od toga ( razotkrivanje obmana i lazi)
Izraz MISTIFIKACIJA se sastoji iz 13 karaktera što je za 4.2 više od prosečne srpske reči. Sadrži 6 (46.2%) samoglasnika, što je za 3.4 procenata više od proseka.

Prema tome, ako niste imali nameru da nekog uvredite vec skrenete paznju na sebe ili postove sa airgunnation ... koristite neke manje slozenije reci kako bi ste se izrazili bez vredjanja drugih kako ne bi dosli u situaciju nesporazuma i neko vas otera u pm.

Reči "mistifikacija" i "na tanjiru" ste već više puta upotrebljavali u ovoj temi.

Glavna razlika u postovima na AGN i ovde je sledeća: U postovima na AGN je sve lepo objašnjeno i nacrtano kako bi svako (ko želi) sam mogao to da uradi. Sniperlabyo (Ernest Rowe) je sve otvoreno napisao, sledeći koji su razvijali projekat su se pozivali na Ernest. Originalni post ovde je napisan tako da se nigde ne poziva na AGN ili Ernest Rowe i da se stiče utisak da je ovo sve plod domaćeg znanja i umeća. Pitam se da li je autor ove teme zaboravio to da napiše ili je nešto drugo u pitanju i da li baš zbog toga vidi uvredu u liknovima ka AGN?

Pani said:
Drustvo nase malo al odabrano... sto bi se reklo posle bitke svi smo Vojvode.

Konkretno ... da, ima tema na AGN pa ko voli nek izvoli a za pocetak nek spremi sledece:

gospodine ne bih izigravao advokata nikome ali mislim da ste vi krenuli pogrešnim putem
pani je ovdje i napisao to što vi kažete i pani je prvi odavde koji je uz konsultaciju sa njegovim drugarom edosanom krenuo u izmjene
ne znam čemu sve ovo sa vaše strane.......

Mislim sta reci ... sve je receno na drugoj stranici ove teme.
Da vas ne poznajem ... ne
Da vas poznajem ... verovatno bih vas poznao po posanju ...
Trenutno u nasoj maloj Srbiji jedini koji tade nesto oko modifikacije impacta smo ja i Sandro a u Srbiji ima par impacta.
Sa druge strane bare ima ko zna kolko impacta i tamo samo par ljudi radi modove ... ostali vlasnici uglavnom salju svoje impacte njima na mod.
To da je na tacni nije, da se imalo razumete u masinstvo znali bi o cemu pricam.
Takodje to na tacni ... verovatno potvrdjujete svojim iskustvom jer ste sami sve ovo uradili na impactu tj niste jer da jeste ne bi ste ovako pisali vec bi ste kao drugi clanovi ovog foruma postavili slike i kometare svojih radova a ne 2 jedina posta koja imate je kritika na moj post, pa mi pada na pamet svasta.

Da jeste, ove price ne bi ni bilo ali ocigledno je da se ne razumete u to o cemu pricate.
Da ima slika na AN ... da ima neke okvirne dimenzije al niko ne spominje kontra efekte ukoliko se ne pogodi egzaktna mera.
Sveki pellet probe je razlicito postavljen u cevi... razlog pallet probe holding block pin position nije potpumo isti na svakoj pisci. To mora da se uz malo truda utvrdi pa tek onda krenuti u mod PP ... a to vam nigde ne pise.
Itd itd za sve ostalo. Jos jedan primer je i velicona i oblik TP... ima neke napomenute mere ali vi sami morate da odlucite i pronadjete adekvatnu velicinu i oblik jer rupa na TP nije ista za 5.5mm 6.35mm i 7.62mm... ne mislim na velicinu odredjenu kalibrom vec velicinu projektila koji zelite da koristite.
Tako da morate sami da odlucite npr u 5.5 koje dijabole hocete da koristite ili slug ... sve je vezano za velicinu projektila tj duzinu kako ne bi kao ja bili u problemu da dijabole zaglavljuji prilioom ulaska u cev.
Necu da duzim ima jos puno ovakvih caka koje sam otkrio a da nisu detaljmo objasnjeni nigde.
Takodje jedan cist primer je externi plenum... na AN se prica o plenumu u smislu CC gabarita itd ... ali niko nije postavio detaljan opis plenuma sa skicom ili crtezom gde bi bili vidni detalji dimenzija, pozicija za 0ring, dubina kanala za taj i sto bas taj Oring ..to sve morate sami da otkrujete pribate itd a i na AN od strane tih ljudi tamo nece ni biti jer svi oni prodaju takve stvari i to 100$ za plenum ... 50$za hamer weight i c3 bumper, 100$ za valve seat od Titanijuma itd
Istoriju vezanu za Impact mod vecina zna koga interesuje i ko je u temu, hvala sto ste nam je objasnili ponovo.

Da skratim pricu, dok sam ne uzmes alat u ruke neznas kako to izgleda. Prema tome nazad na temu gde bi mogli da se prikljucite vasim idejama ili predlozima kako bi unapredili nase znanje jer je ova tema upravo tu zbog toga.

E sad, veoma vam se kulturno obracam jer sam video vase godine starosti. Nema potrebe nekog nazivati prevarantom ili kako god vec ste se izrazili na stranom jeziku jer to prelazi u vredjanje ... i ponavljam zarad vasih godina ja se suzdrzavam da vam odgovorim.

Sve u svemu, nevidim razlog ovakvog napada na moj post i na mene. Uostalom mislim da i vase misljenje nije za razmatranje jer ni na koji nacin se niste pokazali kompetentnim za ovakav post sem prozivanja i vredjanja ... pa bih vas zamolio da to tamo negde koristite u drugim situacijama dok igrate šah sa kolegama penzionerima a da nas ostavite na miru da se mistifikujemo.
Pozdrav

Jos jedna bitna stvar koju sam primetio vezano za odnos externi plenum-valve housing-valve seat i hamer.
Kada se sve modifikacije primene mora detaljno stelovanje tj ulapanje modifikacija jer ako samo po defoltu se sve razbusi isece ... javlja se veliko odstupanje u fps izmedju pucanja ( od 10 do 30fps).

Tj balans fabrickog podesavanja na osnovu TP volumena, vremena otvaranja, vibracije cevi itd nije isti ukoliko primenite modifikacije.

Fino podesavanje je presudno kako bi se puska uskladila sa povecanjem snage i brzine ... nemislim na stelovanje hamera i ventila vec na uskladjivanje mera obrade npr vave seat deseta po deseta mm Tada sve zavisi od vas ...

Uz malo poznanstva i prijatelja ... iz FX airguns-a stigla 2 plenuma i 2 valve housing-a ( za mene i mog dobrog kuma Zvekija).

Na moje iznenadjenje uvideo sam da nema valve seat. Kad sam bolje pogledao bilo mi je sve jasno.

Novi upgrade na valve housing je integrisani valve seat ( nema vise prstena sa konusom i gumicom )...
Na taj nacin je izbegnuto jos jedno mesto sa gumicom i pucanje valve seat kod modifikovanih pusaka sa puno snage ( Edosan je pravio VS od titanijuma).
Jos vece iznenadjenje je to da je sada rupa na valve seat 6.35mm ( mk1 je bio oko 5.75 cini mi se ) veca rupa vise vazduha vise snage.
Naravno povecan je i plenum sa dia20mm na dia 25mm i vecim navojem za valve housing.

Nesto malo danas testirao ... naravno sa slugom i nije lose bez externog plenuma i samo X cev 600mm
Slug od 47grain ... 270ms na 160bar
Slug od 40grain ... 286ms na 160bar
Da imam ( a imacu uskoro ) neilsen slug od 35grain ... bilo bi oko 300ms sa cevkom u 600mm .25 sto je izuzetno dostignuce.

Verujem da moze i manjim pritiskom da se postigne ova brzina ali sam bio nestrpljiv i odma stavio reg na 160bar.

Sutra se nadam da testiran slug 35graina u cal 5.5mm i jsb redesings, jedino sto mi oduzima snage je 500mm cev ... da je 700mm bio bih siguran da 300ms ne bi bio problem.
Verujem da cu morati da dodam i externi plenum pa da vidim kako ce ici.
Lagano ali sigurno eto i Mk2 ima neko kod nas ...

Attachments

• 20190820_131347-907x1612.jpg
    20190820_131347-907x1612.jpg
    161.7 KB · Views: 2,818
  • 20190820_164327-907x1612.jpg
    20190820_164327-907x1612.jpg
    203.5 KB · Views: 2,818
  • 20190820_164347-907x1612.jpg
    20190820_164347-907x1612.jpg
    181.8 KB · Views: 2,818
  • 20190820_164527-907x1612.jpg
    20190820_164527-907x1612.jpg
    161.1 KB · Views: 2,818
  • 20190820_023340-907x1612.jpg
    20190820_023340-907x1612.jpg
    296.3 KB · Views: 2,818
  • 20190820_210154-1612x907.jpg
    20190820_210154-1612x907.jpg
    386.5 KB · Views: 2,818
  • 20190820_210654-1612x907.jpg
    20190820_210654-1612x907.jpg
    402.2 KB · Views: 2,818
  • 20190820_210736-907x1612.jpg
    20190820_210736-907x1612.jpg
    362 KB · Views: 2,818
  • 20190820_195118-907x1612.jpg
    20190820_195118-907x1612.jpg
    235.5 KB · Views: 2,818
  • 20190820_200048-1612x907.jpg
    20190820_200048-1612x907.jpg
    344.4 KB · Views: 2,818
Panišer brzo i sigurno stiže do "Airguns Final Frontier" u ovom trenutku, čekamo svi taj slag uložak, pa da vidimo i te rezultate i krajnji domet slaga 😎
Bravo 👏👏👏
P. S.
Odustao od prvobitnog modela externog plenuma ili ?

Users who are viewing this thread

Back