HW 35

Ako Hw35 nije za 10m,da li bi streljački klub prodao te puške? Da li postoji varijanta da se naruče nove Hw35 preko kluba gospodina Maneta,na više naručenih pušaka, dobio bi se veći popust? Nov sam na forumu, izvinite ako sam nešto propustio.

Propustio si dosta (mada sumnjam, previše podsećaš na jednog starog drugara), no ovako, kod nas se ne mogu kupiti navedene puške jer se ne bavimo komercijalnim uvozom, već samo za sopstvene potrebe.

Poslato sa MAR-LX1A pomoću Tapatoka

Za kolegu koji ima Hw35 od 16J, za vece daljine, preporucio bih RWS superdome, JSB exact i H&N FTT.
Sve u malo tezoj varijanti zbog vetra da ne nosi

U potrazi sam za novom puskom. Uzeo bih HW35e (16j) da imam vise mogucnosti ali ne znam da li je moguce da je koristim na vazdusnom strelistu na sajmistu? Da li zna neko?

Ja sam upravo sa reprezentacijom na pripremama u Ns ,i bas sam da predsednikom kluba pricao,i kao ni u jednoj vazdusnoj streljani,ni u ovoj nije dozvoljeno pucati puskama jacim od 10j

Послато са SM-A346B помоћу Тапатока

Ja sam upravo sa reprezentacijom na pripremama u Ns ,i bas sam da predsednikom kluba pricao,i kao ni u jednoj vazdusnoj streljani,ni u ovoj nije dozvoljeno pucati puskama jacim od 10j

Послато са SM-A346B помоћу Тапатока
Hvala za ovu informaciju. Sto znaci da sa hw35e bukvalno nemam gde da pucam. Ostaje hw35 7.5j ili Diana 240 7.5j, duplo jeftinija...

Kad smo kod HW, koliko vidim njih prodaje Peloponez. Da le zna neko da li Peloponez dolazi u Beograd na sajam lova i ribolova (negde u aprilu bi trebalo da bude)? Tj, da li su ikada dolazili...?

Obicno idem da pucam kad je lose vreme, hladno, kisa ... Tako da zatvoreno streliste mi je velika zgoda. Za 7.5j ne daju mi se tolike pare, verovatno cu uzeti 240. Ne mogu da nadjem nista polovno (630, 631...). Najlepse bi bilo uzeti hw30 I hw30e ali cena je... pfff.
Koliko je "bolja" hw30 od 240 u 7.5j verziji? Porede li se uopste? Znacila bi mi ta informacija od nekog ko ima konkretan uvid.
Dosad sam gadjao sa starom cehoslovackom 630, kod Dijane mi se ovako na oko ne svidjaju ovi nisani.

Ja sam imao Dianu 240, ali staru seriju, Made in Germany. Bila je odličnog kvaliteta, nikakve zamerke nisam imao. Ne znam kakve su po kvalitetu ove novije iz Kine, ali teško češ njom gađati precizno na 10m jer ona ima fiber optic prednji nišan, koji nije baš prilagođen preciznom gađanju na 10m.
Ja lično bih ipak sačekao (mada znam koliko je to teško), jer pojavi se neka dobra polovna puška povremeno, ali treba biti strpljiv i proveravati redovno oglase, forum, društvene mreže, itd.

Za 7.5j ne daju mi se tolike pare,

I još jedan mali iskreni savet: mislim da je ovo pogrešno mišljenje. Upravo puške od 7,5J moraju biti kvalitetne i precizne, kako bi rezultati bili maksmalni, a sa njima i uživanje u gađanju. Jeftinu pušku od 7,5J nije teško naći, ali kvalitet ima svoju cenu, kako bi i rezultati bili očekivani. Naravno, ovo je moj lični stav, ali naučen na sopstvenim greškama tokom vremena.
Ako ipak nemaš prevelike ambicije, onda je stvar oko izbora mnogo lakša.

Sa starom Slaviom 630 sam bio potpuno zadovoljan. Dakle to je neki nivo kvaliteta I preciznosti koji trazim. Poslusacu savet, probacu da se strpim I da sacekam polovnu 630 ili 631 ili da skupljam za hw35 7.5j... ali stvarno je skupa. Kod Dijane ti nisani su mi Ono sto kvari (nije ni ona jeftina, 25000 dinara je), ove do 20 nisam ni gledao...

Hvala za ovu informaciju. Sto znaci da sa hw35e bukvalno nemam gde da pucam. Ostaje hw35 7.5j ili Diana 240 7.5j, duplo jeftinija...

Кол'ко пара тол'ко музике.
У HW 35 мош метнути и 16 и 7.5 џула опругу, има у Пелопонезу (или је барем било) могућности да се узме све неопходно за измену.

О законским аспектима тих промена не бих дискутовао ал' ја бих пре узео HW 35 у 7.5 џула па ако пожелим метнуо кит од 16 него се петљао са кинеском Дианом 240, има маса негативних искустава написаних на форуму.

Да нађеш Диана 240 Маде ин Дојчланд онда би то друга ствар била (ја бих је узео на кеца јер ми је, не знам зашто, убедљиво најлепша преламача иако немам никаву реалну потребу за новим спрингерицама) али мислим да онај ко је има нема жељу да је продаје.

Или евентуално неки Аншиц 330/335.

Али ако не журиш, шалтај огласе пар месеци па ће искочити нешто одговарајуће.

Sa starom Slaviom 630 sam bio potpuno zadovoljan. Dakle to je neki nivo kvaliteta I preciznosti koji trazim. Poslusacu savet, probacu da se strpim I da sacekam polovnu 630 ili 631 ili da skupljam za hw35 7.5j... ali stvarno je skupa. Kod Dijane ti nisani su mi Ono sto kvari (nije ni ona jeftina, 25000 dinara je), ove do 20 nisam ni gledao...
Da li si razmišljao o nekoj 601-603 fwb,oli 335 neki?

Ne Jos, jos uvek trazim i raspitujem se. Od Diane sam skroz odustao zbog nisana I sveo izbor na slaviu 630/631 ili HW35

@ Stameni

Ako trazis nesto za pucanje iz stava, i na kracu distancu (do 25m) moja preporuka bi bila HW30, zato sto je laksa od HW35 (2.5kg naspram 3.8kg), ima cilindar od 25mm za razliku od 30mm u HW35, pa je blaza, manje trza i manje osetljiva na drzanje.

Naravno zbog zapremine cilindra HW35 je bolja za vecu snagu i daljinu (i gadanje sa naslona jer je teska)

Ali samo HW30S (ta ima Rekord okidac), one bez S, imaju Perfekt, sa manje podesavanja za koleno i tezinu okidanja.

Last edited:

Users who are viewing this thread

Back