Znam za Panim, tu sam kupovao, ali online, jer nisu iz Beograda. Rekoh, mozda ima negde u Beogradu, a da ne znam...Video sam nešto u Panimu pre neki dan u prolazu, pa ih pozovi da vidiš šta tačno ima.
A je l? Nisam znao, hvala za info! Ja mislio samo Pozarevac... Sad i nadjoh na netu da je u Cvijicevoj. Hvala jos jednom!Pa Panim ima radnju u Beogradu.
Sent from my RMX3370 using Tapatalk

Kod mene se Qys strimlajn na 9.56 gr(0,62g) pokazao kao najbolji na daljinama do 30 m.Na većim daljinama Exact pravi manju grupu,tačnije Qys kao da počinje da gubi stabilnost.Isprobano na Tx 200 i Fwb 603;Ispucano bar tri kutije od obe marke dijabola,da bih bio siguran.Domed na 8.48 gr mi nikako nije legao.Prošli vikend testirane diabole
Jsb exact 4.52 8.44gr
Jsb heavy 4.52 10.54gr
H&N ft 4.50 9.57gr
Qys domed 4.50 8.48gr
Qys streamlined 4.49 8.48gr
Sve pucano na 25m na otvorenom. Vetar oko 3-4 m/s. Trajanje pucanja po meti oko 6min.
Jsb exact jako loš već na testu grupa 5kom. Oko 1cm. Ostale se vide na slikama meta.
View attachment 18217
View attachment 18218
View attachment 18219
View attachment 18220
Primetio sam, što se vidi i po metama, da su kinezi konstantniji po horizontali -( kolega od kog sam dobio na probu qys streamlined mi je rekao da mereno u stotu grama,po težini imaju najmanje odstupanja) i na oko stvarno izgledaju kao klonovi. Nema flajera i svaki promašaj je do mene.
Takođe, u razgovoru sa više kolega, došao sam do svog nekog zaključka, da ako (ukoliko odgovaraju određenom podkalibru), diabole leže dobro za jednu cev , biće odlične u svakoj cevi koja voli taj podkalibar.
Generalno sam oduševljen sa izuzetno kvalitetnim kinezima koje sam probao po prvi put.
Na žalost kod nas ih nema po radnjama, pa se do njih dolazi na različite druge načine. Ko se kako snađe.
Samo vežba.Nisam imao priliku da probam sve od qys diabola ali sam već krenuo u izbidnicu po Evropi gde bi mogle da se nabave. Opasnog sam crva sebi ubacio u i ovako poludelu glavu. Mislim da će i kod njih biti razlike i što se tiče oblika, težine i serije.
Moraju se naravno prvo nabaviti u svim felama, pa na strelište kao i uvek.
A do tada sa onim što imam, pa na čitanje vetra, vežbanje ujednačavanja okidanja...
Zavisi koliko ljudi je prisutno,pošto ga uvek čeka čestitanje posle gađanja.Objasniće ti već.Nisam Vas lično upoznao kolega Bull ali sam bio prisutan na 2 ft skupa na kojima ste pokazali zavidne rezultate.
Koja bi to bila prihvatljiva da kažemo veličina grupe na 50m. Da li je to primera radi veličina kilzona od mislim 35mm ili još manja grupa.